fbpx
skip to Main Content

Søgne dykkerklubb vant Miljøprisen 2022

Fakta: Miljøukas åpningsfest

Tradisjonen tro de siste årene ble prisen delt ut under Miljøukas åpningsfest. Miljøuka  arrangeres for fjerde gang og i år med 40 arrangementer fra en rekke samarbeidspartnere.

Vinneren av kommunens miljøpris for 2022 utgjør en stor forskjell for miljøet. Søgne dykkerklubb, bestående av 100 medlemmer som jobber frivillig, tok opp 19,5 tonn redskaper og søppel fra sjøen utenfor Kristiansand i 2021, heter det i begrunnelsen fra juryen.

 

Miljøprisen ble delt ut i kveld, mandag 30. mai, under åpningsfesten for Miljøuka på Christiansholm festning. Prisen består av en plakett og 50.000 kroner, skriver Kristiansand kommune på sin nettside.

Juryens begrunnelse

Juryen for Miljøprisen i Kristiansand kommune har enstemmig valgt Søgne dykkerklubb som vinner av prisen i år, blant 11 gode kandidater, sa juryleder Ole Magne Omdal i sin tale under utdelingen.
– Søgne dykkerklubb er ledende i landet innen sitt område av miljørydding. De bidrar til å rydde opp etter folk som har kastet fra seg store ting og etterlatte redskaper og «spøkelser» på havets bunn. Ikke bare i sjøen rundt Kristiansand, men hjelper også andre kommuner og i samarbeid med andre i Norge. De er et forbilde både på Agder og nasjonalt, sa Omdal i videre for hvorfor juryen har valgt Søgne dykkerklubb til å motta miljøprisen for 2022.

100 turer i 2021

I 2021 hadde klubben 100 turer for å rydde opp redskaper på havbunnen. De henter opp nærmere 50 redskaper på hver tur. De finner blant annet bildekk, batterier, båtmotorer, gressklippere, brune- og hvitevarer, markiser, motorsykler og båtvrak.

Søgne dykkerklubb ble etablert i 1979, og er medlem av Norges Dykkerforbund. De jobber også med forebyggende arbeid blant barn, unge og voksne. Og de bidrar slik at livet på havbunnen blir levelig for alt liv i havet rundt Kristiansand. Et fantastisk viktig tiltak så fremtidige generasjoner kan fortsette å høste fra havet.

Miljøprisen en inspirasjon

Nestleder i Søgne dykkerklubb, Svein Ove Aanesland, tok imot prisen som ble delt ut av juryens leder, Ole Magne Omdal.
– På vegne av alle klubbens medlemmer, som er de som har bidratt til at vi har fått prisen, sier jeg tusen takk. Miljøprisen er en stor inspirasjon for oss! sa Aanesland.

Juryen

Juryen for Miljøprisen består av Trond Martin Backer, direktør i Næringsforeningen, Anne Grete Widding, enhetsleder for frivillighet i Kristiansand kommune, Jo Salamah Hammervold, leder av ungdommens bystyre, Elizabeth Rojas, klimakoordinator i Miljøvernenheten i Kristiansand kommune og Ole Magne Omdal, juryens leder.

 

Back To Top