fbpx
skip to Main Content

Se dyrene på savannen

Onsdag var første dagen dyrene fikk komme ut samlet på den helt nye Savannen i Dyreparken. Etter en lengre byggeperiode og ventetid for at det nysådde gresset skulle gro, kunne dørene åpnes. Se film nederst i artikkelen.

– Jeg var både spent på og glad over å slippe dyrene ut i dag. Spent fordi jeg ikke visste helt sikkert hvordan dyrene ville reagere, men alt gikk jo veldig fint for seg. Dyrene så ut til å kose seg i sola. Veldig gøy å se når de spretter og hopper litt ekstra ute, noe som er tydelige tegn på at de trives, sier en glad dyrepasser Lisbeth Langevold.

På savannen finnes det flere dyrearter som sebra, blissbukk, elandantilope, sjiraff, struts og perlehøns. Savannen er blitt dobbelt så stor som tidligere, og er en av Dyreparkens nyheter i år. Hele området gir dyrene ekstra god plass, og for å få dette til måtte Parken flytte ca. 200 parkeringsplasser like utenfor hovedinngangen.
– For oss er det viktig at dyrene har det godt, og har god plass. Derfor var vi ikke i tvil om å flytte parkeringsplassene til fordel for dyrene våre, sier Anniken B. Schjøtt, markeds- og kommunikasjonsdirektør.

Dyreparken har investert 10 millioner kroner i Savannen, og både den og dyrene kan nå ses helt fra E18 og ved ankomst til Dyreparken. Noen av gjester på Dyreparken Hotell har til og med Savannen som utsikt fra rommene.

Back To Top