fbpx
skip to Main Content

Nå blir parkour-tilbudet enda bedre

– Gaven på 400 000 kroner gjør at vi kan oppgradere kraftig og få nytt utstyr på plass, noe som gir det beste utgangspunktet for å kunne gi et enda bedre tilbud til mange flere. Det forteller Inger Eline Ribe Rudihagen, parkourtrener og virksomhetsleder for parkourtilbudet i Blå Kors Aktivitetspark på Lund.

 

Det var en høytidsdag i Blå Kors Aktivitetspark på Lund da banksjef Rune Nilssen i Sparebank1 SR-Bank i Kristiansand, og leder for prosjekt og strategi i Sparebankstiftelsen, Jannicke Haugan, kunne overrekke gavesjekken på hele 400 000 kroner.

Det var sent i 2018 at Blå Kors Kristiansand overtok driften av det som den gangen het Agder Parkour. Da Blå Kors Kristiansand samme år overtok driften av skatehallen Vision, flyttet Agder Parkour fra Samsen inn i egen hall vegg i vegg med Vision.

Stor dag

Siden den gangen har aktiviteten økt, men utstyr og inventar har vært det samme. Det er over tid blitt jobbet hardt for å skaffe til veie de nødvendige midler for å oppgradere utstyret som trengs.
– Dette er en stor dag. Nå kan vi endelig få realisert planene vi har gått med lenge, sier Inger Eline Ribe Rudihagen.

Nye matter, stenger og klartrevegger er noe av det som står på ønskelisten. Slikt er nødvendig for å ha en god standard, ettersom parkour, eller free running som det også kalles, er et enkelt eller en rekke sammensatte akrobatiske bevegelser. Det inkluderer klatring, balansering, hopping og løping, triks som front flip, backflip, flikk-flakk, wall spin, palm flip, og forskjellige kampsport-spark.
– Med gammelt og slitt utstyr har vi måttet flytte matter og underlag rundt omkring. Nå kan vi få utstyr som passer godt til de ulike øvelsene. Hverdagen blir lettere. Standarden blir betydelig høyere, og der vi i dag har en 180-200 som er aktivt med, kan vi nå på en god måte ta imot enda flere, fremholder Ribe Rudihagen.

Populært

Tilbudet er populært, og tilgjengeligheten er god, ettersom parkourhallen har åpent flere ettermiddager i uken. Det er alltid voksne som er med og deltakerne er fra de aller minste til ungdom, til både unge voksne og godt voksne.
– Gjennom dette tilbudet legger dere godt til rette for mangfoldet, og som inkluderer alle barn og unge uavhengig av bakgrunn. Der gjør dere en kjempeviktig jobb, sa Jannicke Haugan da gavesjekken ble overlevert.

– Det er jo skikkelig kult at vi som bank kan være med og bidra inn til et tilbud som et formåls om dette som kommer alle barn og unge til gode, supplerte banksjef Rune Nilssen.

Back To Top