fbpx
skip to Main Content

Seier til Blå Kors i badeand-løp

– Vi har aldri før mottatt en gave som dette, sier markedssjef Henning Reme i Blå Kors Kristiansand, etter at Palmesus Sørlandsvenner arrangerte «Duck race» i Otra og hvor startkontingenten i sin helhet gikk til et godt formål. 

 

Da Palmesus Sørlandsvenner nylig inviterte medlemmene i nettverket til sosial hygge, ble det selvsagt servert pizza, det ble arrangert bingo og deltakerne ble også utfordret til å delta i badeand-løpet. 

Et stort antall badeender i plast var kjøpt inn for anledningen. Hver deltaker betalte 500 kroner i startkontingent. Hver badeand var merket, og konkurransen gikk ut på å slippe badeendene ved den nye sykkelbroa over Otra. Den badeanden som først kom ut på nedre siden av den gamle Lundsbroa ville vinne.  

Stort engasjement

På forhånd hadde hver deltaker skrevet ned hvilken veldedig organisasjon de ville donere premien til. 
– Det var min badeand som krysset målstreken først, smiler Ruben Storevold fra Retail Kristiansand AS.  

Underveis var engasjementet stort. Noen var så oppsatt på at nettopp deres and skulle komme først, at da kveldens speaker, Tore Løvland, ropte «klar, ferdig, gå» var det noen som i stedet for å slippe sin and, kastet den mer enn å slippe den. Til stort engasjement blant de fremmøtte, ble disse disket prompte. 

Fortjener hver krone

Da Tore Løvland kunne fortelle at vinneren ønsket at premien skulle gå til Blå Kors Kristiansand, var det samstemt applaus blant de fremmøtte.
– Blå Kors gjør en flott jobb i Kristiansand, så de fortjener virkelig hver krone de kan få, sier Ruben Storevold.
 

En SMS ble umiddelbart sendt til daglig leder Arvid Solheim og markedsansvarlig Henning Reme i Blå Kors Kristiansand, som var et eneste stort spørsmålstegn da de leste meldingen.
– Vi var på den årlige generalforsamlingen til Blå Kors Norge, og vi skjønte lite da det stod i meldingen at vi skulle få 70 000 kroner etter at det hadde blitt arrangert et «duck race» i Kristiansand, humrer Reme. 

Da så telefonen kom om hva dette innebar, stod jubelen i taket.
– Pengene kommer svært godt med. Vi går nå i en tid av året hvor mange aktiviteter skal gjennomføres, mange familier skal på ferie gjennom Blå Kors ferier og det blir også gjennomført flere andre tilbud til våre deltakere gjennom sommeren, så gaven er et kjærkomment bidrag slik at vi kan gi et tilbud til enda flere, sier Henning Reme. 

Et «duck race» for hele byen neste år

Palmesus-sjef Leif Fosselie og Claus Pedersen som har ansvaret for Palmesus Sørlandsvenner sier målet er å gjennomføre et badeand-løp neste år hvor hele byen kan delta.
– Vi måtte ha et prøveår først for å se at det lot seg gjøre å gjennomføre et badeand-løp som dette. Derfor vil vi neste år invitere alle innbyggerne i regionen til å bli med på «duck race», hvor en rimelig deltakeravgift samlet skal gå til et sosialt og humanitært formål som man velger selv, sier Leif Fosselie. 

Back To Top