fbpx
skip to Main Content

Musikknytt august

Vi holder deg oppdatert på den nyeste norske musikken, med et hovedblikk på artister fra landsdelen.

 

Artist: Don Josef
Tittel: Blue Monday
Format: single
Utgiver: egenutgitt
Utigtt: 13. august

Rhythm and blues er en sjanger som ikke er spesielt utbredt i Norge. Adele skal vel ha æren for at denne sjangeren fremdeles er populær. Don Josef (bildet) er en av få norske artister som holder på med dette.
Akkurat denne låta er en pianobasert hjerte/smerte-ballade som det svinger litt britisk sekstitall av, men i en moderne lyddrakt, med tunge trommer, fet bass, spartanske koringer og en kledelig klang. Passer fint til regntunge kvelder alene med et glas rødvin, pasta for en (eller kanskje to?) og en katt i fanget.
Don Josef synger med en innlevelse og vibrato som kler sjangeren vel. Han har en inderlighet og autentisitet i stemmen som skiller ham fra alle andre nye norske Rn´B-artister, som ofte kommer rett ut fra konservatoriet og låter helt likt fordi de skal vise frem teknikken sin.

Artist: Gino Bless
Tittel: Min engel
Format: single
Utgiver: G´Bless Records
Utgitt: 26. august

Gino Bless fra Arendal synger om selvmordstanker, avmakt og desperasjon, men også om å bli reddet av en spesiell person. Denne sangen er spesiell fordi den er atypisk for denne artisten i den forstand at den har ingen beat. Det er en nedstrippet låt med kun gitarer, piano og synth, og når den tikker inn på under tre minutter, er det også spesielt. Her er det rett på sak og budskapet er sterkt fra første setning.

Artist: Bølgen
Tittel: En dans til
Format: single
Utgiver: MTG Music
Utgitt: 12. august

Bølgen er fra Drammen og er ikke lenger student ved UiA, men vi synes likevel låta fortjener å bli nevnt. Sangen er i omtrent samme tempo og livsbejaende og smått breiale stil. Dette er vestkant-pop hovedsakelig for TikTok-generasjonen, for pappagutter og knisende ungdomsskolejenter, skal vi være litt kyniske. Dette er ganske friksjonsfri og tannlaus allsangmusikk for vorschpielet til studentuka, men helt ufarlig.  Om det blir en hit, blir den nok kortvarig.

Artist: Ingvild Koksvik
Tittel: Telle til ti
Format: Single
Utgiver: Fyrlyd Records
Utgitt: 26. august

Ingvild Koksvik er en artist fra Farsund som har to album under beltet og som har lagt seg på en avant garde type pop med et tilsnitt av folketoner og jazz. Ingvild er som en beskjeden hulder som prøver å fortelle deg noe viktig. Hun fremstår som mer moden enn Aurora, men sprekere enn Kari Bremnes. Låta handler om å høre seg selv snakke litt for mye, eller si ting man ikke burde ha sagt – en litt humoristisk tilnærming til en følelse mange kan kjenne seg igjen i, kanskje spesielt småbarnsforeldre.

Artist: Tristan
Tittel: Slow
Format: Single
Utgiver: Tristan
Utgitt: 26. august

Dette er en uvanlig god debut. Tristan frister med britisk influert livsbejaende, allsangpreget, gitarbasert og dansbar indie-pop av det rocka slaget, med tydelige nikk til band som Franz Ferdinand og Wannadies.  Når vi sier gitarbasert er det ikke uten innslag av piano og synth, som gir det hele et mer moderne preg. Låta er melodiøs, energisk og tøff. Dette er musikk for nyforelskede par, ungdommer på strandfest, småbrisne studenter på vorschpiel, høye på livet og med håp og glede i blikket. Slow kunne vært åpningslåta på ei dramaserie for unge mennesker eller lydsporet til en kul reklame for løpesko eller raske, små biler.
Alle trenger vel litt optimistisk musikk i høstmørket. Dette er vitamininnsprøytningen som legen har foreskrevet. Singelen lover godt for EP´en som kommer ut i oktober.

 

 

Back To Top