fbpx
skip to Main Content

Rondt forbi, uke 37-39

Vi holder deg oppdatert på smått og stort av nyheter fra Kristiansand og omegn.

 

Ny kulturskolerektor

Trettini år gamle Tor Egil Vaule Andersen (bildet) er ny rektor ved Knuden – Kristiansand kulturskole. Vaule Andersen var frem til tiltredelesen 8. august, leder for kunstavdelingen ved skolen, en stilling han har hatt siden 2019. Før dette var han avdelingsleder ved Samsen kulturhus. Han har mastergrad i sosiologi fra Universitetet i Oslo, i tillegg til fagemner i musikkartistutvikling ved Universitetet i Tromsø, og musikkfag ved Valle videregåande skule, og Skiringssal folkehøyskole. Andersen er oppvokst på Evje hvor han har ti års erfaring som korpsmusikant og kulturskoleelev. Ved siden av jobb er han utøvende artist og låtskriver i Løvlands Allé.

Stupetårnene rustbeskyttes

Som tidligere meldt mangler stupetårnene i Bertesbukta rustbeskyttelse. Dette skal nå rettes og stupetårnene blir utilgjengelig i cirka to måneder fra 16. september. Samtidig med disse arbeidene vil entreprenøren også rette noen mindre feil med anlegget, blant annet bytte glass med feil mål og montere en bedre list på toppen av glassene.

Ny oppdatert vaksine til oppfriskning

Fredag 16. september tar vaksinasjonssenteret i Gyldenløves gate 2b å i bruk en ny oppdatert vaksine til oppfriskningsdose. Den nye koronavaksinen gir bedre beskyttelse mot å bli smittet. Den nye varianten kommer fra Pfizer/BionTech. Dersom du allerede har fått oppfriskningsdose 2 trenger du ikke ta den oppdaterte vaksinen i tillegg.
– Den gamle vaksinetypen beskytter like godt mot alvorlig sykdom, sier smittevernoverlege Priscilla Hilton.

Festival for frivilligheten arrangeres

2022 er frivillighetens år. Frivillighetsenheten i Kristiansand kommune inviterer til Frivilligfestival på Jens Bjørneboes plass i Kvadraturen lørdag 24. september kl. 11-15. Det er fortsatt mulig for frivillige organisasjoner å melde seg på.
Frivilligfestivalen er et møtested hvor du kan bli kjent med mangfoldet av frivillige organisasjoner i kommunen, og finne en organisasjon hvor du kan delta eller engasjere deg i. Målet er å fylle byen med stand og glade aktiviteter for store og små i regi av frivilligheten. Universitetet i Agder vil også bidra med ekstra markedsføring overfor nyankomne studenter, slik at de kan bli kjent med mangfoldet av frivillige organisasjoner i kommunen.

Satser større på lokal musikk

Sørlandsradioen har siden uke 34 økt sin andel av norsk musikk, og velger å fokusere mer på lokale artister og band. Den fjerde låta som spilles hver time, er av en artist eller gruppe med tilknytning til Agder. I visse tilfeller er artistene nasjonalt kjente navn, som Ylva, Alejandro Fuentes, Raylee og Torine, men dette er veldig tilfeldig. Noen ganger er det også mindre kjente artister og band som spilles. Det roteres mellom 10 ulike låter, hvorav to byttes ut hver uke. Satsingen kom i stand etter 18 måneder med programmet Palmekysten, som fokuserer utelukkende på lokale artister og band, og hvor ofte helt ukjente artister blir spilt og intervjuet. Programmet deler ofte også nyheter fra Sørlandsavisen.

Sørlandsradioen er finansiert av bingo og dekker hele sørlandskysten via både DAB og FM.

Back To Top