fbpx
skip to Main Content
Nicolai Puntervold, Gro Rygg, Sølve Vinvand (bak) og Arild Knutsen, deler ut matposer hver uke til et titalls familier i gamle Songdalen.

Deler ut mat hver uke – Stadig flere ber om hjelp

– Det er et stort paradoks at stadig flere trenger hjelp. Høye strømpriser, dyrere drivstoff, og mat som er gått opp i pris, medfører at et økende antall familier må ha hjelp for å få mat på bordet til seg og sine. Forskjellen mellom fattig og rik øker.

Av Ivar Eidsaa

Det er torsdag ettermiddag. Arild Knutsen og et par-tre andre sorterer et stort antall matposer som skal distribueres ut til familier i Greipstad og Finsland i lokalene til Songdalen frikirke på Nodelandsheia. Noe senere kommer det en to-tre til som har i oppgave å kjøre ut matposene til familiene som skal ha dem.

– Vi var i gang med distribusjonen i gamle Songdalen i mars måned, og vi ser at antallet familier som trenger en håndsrekning øker en god del, fremholder Arild Knutsen.

Hver uke blir et det et titalls familier i Greipstad og Finsland som blir besøkt, og i posene er det et utvalg matvarer; brød, pålegg, middager og annen mat som en husholdning trenger til.

Matposene lastes inn.

Vil nå enda flere
– Vi håper flere vil spille på lag slik at vi kan nå flere som har behov, sier Knutsen.

– Hvis noen der ute som leser dette vet om familier som kunne trenge en håndsrekning, ber vi om at de tar kontakt med oss. Det samme gjelder familier som har utfordringer med å få pengene til å rekke til. Vi garanterer full anonymitet, og vi har kapasitet til å levere ut med til en god del flere familier enn det vi gjør i dag, sier Knutsen.

Arbeidet som gjøres i Songdalen frikirke, er en del av arbeidet som Kristiansand frikirke har i flere år med gratis utdeling av mat til de som trenger det. Også der er behovet kraftig økende.

– Jeg jobber ved Kvadraturen videregående skole og på den faste ukedagen er det et hundretalls familier som kommer og henter mat, og det er kø gjennom hele kvartalet, sier Knutsen.

Overskuddsmat
Kristiansand frikirke har avtale med flere av regionens matvarebutikker, hvor et team frivillige er rundt og henter overskuddsmat i butikkene, det vil si mat som snart går ut på dato og som butikkene ikke selv ønsker å selge.

– Dette er mat som ellers ville blitt kastet, så arbeidet har også en miljømessig gevinst, sier Knutsen.

Frikirken har også et samarbeid med Matsentralen som holder til på Mjåvann industriområde.

– Matsentralen har avtaler med flere grossister, og det tilflyter oss og andre som driver med matutdeling mye mat gjennom dette samarbeidet, sier Arild Knutsen.

Nicolai Puntervold, Gro Rygg, Sølve Vinvand (bak) og Arild Knutsen, deler ut matposer hver uke til et titalls familier i gamle Songdalen.
Back To Top