fbpx
skip to Main Content
NYTT TILSKUDD: Den gamle Møllepuben har fått en ansiktsløftning og blitt en del av Håndverkeren. I sofaen sitter daglig leder, Erik Wikstøl.

Våren i ferd med å fullbookes

Håndverkeren ventet i det lengste med å gjenåpne restauranten, men angrer ikke.

 

– Jeg hadde tro på at vi var ferdig med coronaen i høst også, men jeg føler det nå, gitt at det ikke skulle komme noe mer skummelt plutselig. Jeg er så trygg man kan være. Pandemien har jo vist at man ikke kan stole på noen ting, men jeg føler jo at dette er siste runde, forteller Erik Wikstøl, daglig leder ved Håndverkeren Restaurant & Pub øverst på Torvet.

Ønsket å drive som normalt

Nesten alle andre restauranter åpnet opp igjen så snart det ble lettelser i restriksjonene. Håndverkeren derimot, ventet til man kunne åpne og drive som normalt.
– Vi var på en måte ferdige med å leke politi og kjefte på gjestene når de ikke holdt én meters avstand. Vi har lyst til å servere mat og drikke, og drive service, og ikke bruke mye tid på smittevernstiltak og prøve å forklare gjester regler som ikke alltid gir mening. Spesielt den siste runden, da de åpnet opp litt, var det jo lov å sitte tett på en forelesning, drev med idrett eller skulle på kino eller teater, mens man måtte sitte en meter fra hverandre dersom man skulle ut og spise før kinoturen, for eksempel.

Ingen rolig start

Planen var en rolig start i vinterferien, men det har vært alt annet enn rolig, melder Wikstøl.
– Det er ikke bare vi som har gledet oss til gjenåpning. Helgene våre er fullbooket til langt utover våren, mange av ukedagene også. Til å være vinterferie, går det over all forventning.

Ny lounge-bar

Nå er det Spis-ute-uka fra 7. til 13. mars. Da kommer de nyervervede lokalene til gamle Møllepuben godt med. Lokalene er blitt til en felles lounge for Håndverkeren og Big Horn Steak House, hvor de som kommer tidlig eller ikke har reservert bord, kan ta seg et glass i baren i underetasjen mens man venter. Hovmesteren vil da gi beskjed så snart det finnes et ledig bord.

BEVART SJARMEN: Baren og mye av sjarmen er bevart etter Møllepuben.

Satser på spill

De som kun vil ha noe å drikke oppfordres til å benytte seg av lounge-baren i underetasjen hvor det finnes shuffle board og digitale dart-spill, såkalte modern darts.
– Etter klokka 23:00 har vi gratis spill søndager til og med torsdager.

Flere spisegjester betyr færre konserter i overetasjen jevnt over, men det skal ikke gå ut over kvaliteten.
– Vi kommer til å fortsette med de ulike arrangementene våre, men det blir litt større artister når det først blir konsert, innrømmer restaurantøren.

Som ved visse andre etablissementer, har ikke pandemien ført til den helt store personalflukten ved Håndverkeren.
– Vi har klart å beholde stammen i staben gjennom alle nedstenginger, egentlig. Alt av nøkkelpersonell, underledere og stammen av deltidsansatte er bevart.

SATSER PÅ SPILL: Håndverkeren kan i tillegg til shuffle board, tilby «modern darts». – Dette er for alle dem som tror de ikke kan dart, og foreløpig er det kun på Håndverkeren man kan spille dette i Kristiansand, røper Wikstøl.

Overtok Møllepubens lokaler

Da Møllepuben ble slått konkurs og tilbudet om å overta leieavtalen, sa han først nei.
– Vi hadde ikke behov for det ekstra arbeidet, men så meldte det seg noen åpenbare fordeler ved å få kontrollen over lokalene, for å optimalisere varelageret, vareleveringa, søppelrommet og infrastrukturen ellers på bygget. Dessuten får vi stadig flere og flere gjester.

Nå er gamle Møllepuben fornyet og forskjønnet, selv om mye av det gamle er bevart. Alt av ventilasjon, lyd og lys, for eksempel, er automatisk styrt på hele huset. Nå som alt er lov igjen, jobber gjengen på Håndverkeren med å få brukt hele huset så mye som mulig.

Sorry. No data so far.

Back To Top