fbpx
skip to Main Content

Jul på Prestegården: Kulturskoleelevene skapte ekte julestemning

Ute lå det et idyllisk lite hvitt lag med snø, og inne var det juleverksted, clementiner, og julegrøt, hvor ikke minst elevene ved Knuden – Kristiansand kulturskole sørget for at julestemningen virkelig fikk seg et løft.

Av Ivar Eidsaa

Jul på Prestegården er blitt et tradisjonsrikt arrangement som mange vet å sette pris på, mye takket være at programmet er så innholdsrikt og appellerer til både små og store. På hele Prestegården formelig yret det av aktivitet gjennom hele dagen, og i cafeen var det mange som ville ha julegrøt, saft og kaffe.

Dagen ble åpnet i Galleri Fjøset, med åpning av utstillingen Frihet, en utstilling laget av 8. trinn på Tangvall og Tinnjønn skole i samarbeid med Lisbeth Finsådal.

En av grunnene til at nettopp frihet ble valgt som tema, er at det gir rom for elevene å tilnærme seg tematikken etter hvordan temaet engasjerer hver enkelt elev. Gjennom fotografi og tekst har elevene på en fin og tankevekkende måte klart å få frem ulike tanker og begrep om temaet Frihet.

Etter utstillingsåpningen var det klart for en minikonsert med de yngste pianoelevene fra Søgne. På kort tid har elevene lært mye, og ettersom de alle har fått undervisning og øvd på «Bjelleklang, bjelleklang, over skog og hei», fikk vi høre den kjente og kjære julesangen i mange ulike tolkninger. Med spente og forventningsfulle blikk gikk pianoelevene til verket, og fikk vist hva man har lært i høst, og det var mange stolte foreldre, besteforeldre og andre som fulgte ivrig med.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Naiah, Iben og Lykke ønsket alle gjestene velkommen.

I Museumssalen var det juleverksted, på det ene langbordet lå det en haug med pepperkaker som ble behørig dekorert med non-stop og andre lekkeriet. På den andre siden ble det perlet og tegnet.

I Kunstsiloen ble det fremført juletekster av Alf Prøysen. I Kultursalen ble det etter hvert invitert til konsert med en lang rekke barn og unge som går på Knuden – Kristiansand kulturskoles tilbud i Søgne. Og la det være sagt med en gang, elevene imponerte med fine fremføringer. Her var det blitt øvd og øvd, det ble sunget og spilt, og flere av elevene viste at de besitter et flott talent.

Rikke Gylands tolkning av «Til Elise» satt som et skudd. Tiril Trydals fremføring av «Jeg så mamma kysse nissen» fortjente den varme applausen som tilhørerne i Kultursalen gav henne da hun var ferdig, og spesielt imponerte Sarah Johanne Karlsen på piano og andora Tønnesland på fiolin, da de fremførte en imponerende versjon av stykket «Cardaz». I tillegg fremførte Sarah Johanne Karlsen «Polonaise i G-moll» av Chopin.

– Det var moro. Vi har øvd en stund og det var fint at vi fikk det til slik vi gjorde, sa Sarah Johanne Karlsen etter konserten.

– Jeg har spilt piano i fem år, og det inspirerer jo godt til fortsettelsen med en dag som i dag, smilte hun.

 

Back To Top