fbpx
skip to Main Content
Anne Catrine Kleveland. Foto: Sørlandets Travpark.

Overveldende respons fra hesteinteresserte damer

Anne Catrine Kleveland fra Finsland lanserte i høst i tanken om en Facebook-gruppe for hesteinteresserte damer på Sørlandet. Nå er 120 personer knyttet til Facebook-gruppen og første møtedato satt.

Av Ivar Eidsaa

– Det å sitte i et styre er en viktig oppgave og jeg aldri følt meg tøff nok. Samtidig er jeg veldig glad i hest og trav. Det var tilfeldig at jeg ble interessert, men jeg har blitt glad i sporten og har omgangskretsen min der, sier Anne Catrine Kleveland i et intervju presentert på nettsiden til Sørlandets Travpark.

– Derfor synes jeg det er innmari kjipt at flere har kvittet seg med hesten sin av forskjellige grunner. Vi har mistet mange supre damer, fordi de ikke har hest lengre. Det har også blitt vanskeligere å få folk til å bli med på dugnad. Etter å ha snakket med mannen min, som har sittet litt i styret, tenkte jeg at damegruppe hadde vært fint, sier hun videre.

Kleveland delte tankene på sin Facebook-side og ble overveldet over responsen.

– Jeg luftet det først for noen og de ble enige om at vi skulle gi det forsøk. Nå er vi 120 medlemmer i Facebook-gruppa jeg har opprettet. Det viser at mange støtter idéen og det har mye å bety, sier hun.

Målet er å skape en sosial samlingsplass der alle damer som er interessert i hest og trav kan være med.

– På sikt håper jeg vi kan reise på turer og ha ulike kurskvelder, som for eksempel jevnlig med dressurkurs. I tillegg til at jeg kunne tenke meg at vi har et fast bord på travbanen, hvor vi kan møtes på løpsdager og kose oss sammen. Drømmen må være å leie hele restauranten til å holde damenes aften.

Det stilles ikke krav til å ha egen hest.

– Jeg har fått mange meldinger fra flere som har stilt seg undrende til om de passet inn. Det er viktig å presisere at man må ikke ha hest for å være med. Gruppa skal få folk til å tørre å bli kjent med andre. Etter pandemien føler jeg at vi mistet det litt, og vi har blitt mer i vår egen, lille boble. Dermed må vi få flere bekjentskaper og utvide kretsen vår, konstaterer hun.

Damegruppa er i ferd med å bli en realitet og første møtet er satt til 17. januar.

– Det er spennende å se hvor mange som kommer, for det er vanskelig å finne noe som passer for alle. Vi må finne ut kursen videre og se hva vi skal ha fokus på. Frem til nå har jeg brukt Facebook-gruppa til å stille spørsmål rundt hva folk kan tenke seg. Noen sikter høyt og andre har det som hobby, så det viktigste er å heie på hverandre, avslutter Kleveland.

Anne Catrine Kleveland. Foto: Sørlandets Travpark.

Back To Top