fbpx
skip to Main Content
Huge amounts of water flowing in the river near the Hunderfossen hydroelectric power station in Norway.

Leder

Det store ranet

Økende renter, boligpriser og matvarepriser paret med strømpriser mer enn tusen ganger enn det vi er vant med, er oppskriften på et økende klasseskille i Norge.

 

Norske styresmakter hat hatt en langsiktig energipolitikk som har gjort at norsk industri har kunnet blomstre som følge av billig kraft fordi det har vært overskudd i magasinene. Nå er eventyret slutt. Etter det utvidede energisamarbeidet med EU og kontrollorganet Acer, ble signert, har alt overskuddet gått til kontinentet, noe som har ført til økte strømpriser her hjemme. Når etterspørselen etter strøm er uendelig i Tyskland, og strømmen vår går for høyeste bud på børsen, er det prisene der som dikterer våre priser her i Sør-Norge hvor eksportkablene går fra.

Industrien flagger ut eller går i dørken. Olje- og energiministeren skylder på Putin og krigen i Europa, men norsk vannkraft var uavhengig av det før Acer-samarbeidet ble inngått.

Man kan lure på hvorfor Acer-avtalen i det hele tatt ble signert, og det er ingen andre logiske forklaringer på dette enn at politikerne ønsker å bli populære i EU slik at de får tilgang på toppjobber i Europa når de har mistet all tiltro her hjemme i Norge.

Imens blør norske bedrifter,  og klasseskillet øker. Vi blir ranet på høylys dag.

Lederen stod på trykk 18. januar og er noe modifisert.

Back To Top