fbpx
skip to Main Content

Får hjelp av kristiansander – slår an i utlandet

Risør-artisten, Songiè, debuterte i fjor. Med hjelp av manager fra Kristiansand, blir han godt mottatt i USA, England og Sverige.

 

– Det startet først som et singer/songwriter-prosjekt. Det utviklet seg etter jeg ble kjent med produsent Andrè Ristesund. Det ble litt mer pop, og resultatet er det du hører i dag. EP´n, Drum and Pulse, ligger ute på alle de store strømmetjenestene, forteller Lars Songe, bedre kjent som Songiè.

Plukket opp i USA

Radio er fortsatt stedet der nordmenn i størst grad blir oppmerksomme på ny musikk.
–  Når Kiss FM, som er enorm i USA, har meg som «featured artist» for en dag er det kjempestort. At de ønsker å spille sangene mine gjør at jeg får inspirasjon til å lage mer i samme sjangeren. Låta «Sand» og «Drum and Pulse» ble listet på blant andre, Sørlandsradioen, forteller debutanten.

Signerte platekontrakt

Lars Songe har nylig signert en platekontrakt som gir ut artistens neste EP, og alt det innebærer.
– Jeg har en manager i Kristiansand som har ordnet med listingene på radio. Den kommende EP´n «I forgot it took so long» er planlagt utgitt i 2023. Den er ikke helt landet enda, men er under produksjon. EP´en blir basert på mange av prinsippene som Drum and Pulse, hvor det er levende instrumenter som blir ryggraden i musikken. Det beste er at jeg har full musikalsk frihet til å lage den musikken jeg ønsker.

Savn går igjen i tekstene

Savn går igjen som en rød tråd i sangtekstene til Songiè. Tekstene inviterer deg med inn i Songiès hverdag, og lar deg sitte igjen med inntrykk av savn og glede, skal vi tolke artisten riktig.

Savn kan være så mye. Det være seg savn etter besteforeldre, fra mennesker som sto deg nær og ting du har mistet i livet, men også glede og takknemlighet fra tiden du har hatt sammen med mennesker som sto deg nær. Definisjon av musikkstilen er litt vrien, men det er veldig mye pop i det. Litt miks av både EDM og indie er det også, men å kalle det pop, vil være trygt, seier Lars.

Konserter på Sørlandet

Spillejobber på Sørlandet er under planlegging.
– Vi må lage et godt live-show der vi har fokus på lyd men også endel estetisk. Vi har tenkt å spille på «sørlandsstripa» i første omgang. Hvor stor gruppe som samles for konsertene er usikkert, men vi blir minimum fire, forteller en entusiastisk Lars Songe.

Back To Top