fbpx
skip to Main Content
HUSVARM I BILVAREHUSET: Boye Ording har funnet seg godt til rette som daglig leder hos Mobile.

Ny hos Mobile:

Går fra kjøpesenter til bilvarehus

Med fem bilmerker, syv avdelinger og 70 ansatte er det mye å gjøre seg kjent med for Boye Ording som gikk fra jobben som senterleder i Vågsbygd Senter til stilling som daglig leder hos Mobile i Sørlandsparken ved årsskiftet.

 

– Nå er jeg i ferd med å komme inn i det. Jeg har brukt tiden godt til å gjøre meg kjent med de ansatte i de forskjellige avdelingene, forteller Boye.

– Det har vært en positiv opplevelse. Her på huset er det mye lidenskap og kompetanse. Min jobb som daglig leder er først og fremst å sørge for at alle ansatte har det bra. Det vil i sin tur smitte over på kundene, understreker han.

Han har funnet tid til et møte med avisen i en travel hverdag med hektisk møtevirksomhet. Vi har slått oss ned i en innbydende sittegruppe i det romslige salgslokalet hvor skinnende blanke biler kjemper om kundenes oppmerksomhet.

Vekt på god kundeopplevelse

– Vet du, vi har eget bakeri og trimrom også. Tanken er at hos Mobile skal kundene få en god opplevelse når de besøker oss. Mange som leverer bilen til service benytter trimrommet til ei treningsøkt, og etter en dusj kan de kjøpe seg noe godt i bakeriutsalget vårt. Etter det står bilen klar, forteller en entusiastisk Boye.

Vi aner at 14 år som senterleder har gitt ham noen gode oppskrifter på kundepleie. Så har da også Vågsbygd Senter vært en suksess under Ordings ledelse. Omsetningen har økt år for år.

– Du ga deg på topp?

– Det kan du si, men etter 14 år følte jeg at tiden var inne til et skifte, og så synes jeg det er gøy med bil. Så, nå får jeg mulighet til å prøvekjøre det meste her på huset, smiler han.

Fikk telefon fra sjefen

At han ble headhuntet til jobben er ingen hemmelighet. Ole Grangaard, grunnlegger og eier av Mobile gruppen, tok en telefon til ham. Det gjorde også Tor Arne Myhra, salgssjef hos Mobile. De to var skjønt enig om at Boye Ording måtte være rett mann til å bli ny daglig leder etter at Tor Inge Haugen så tragisk omkom i en ulykke sist høst.

– Tor Arne og jeg kjenner hverandre godt fra før. Vi jobbet sammen på Motor-Teknikk i flere år hvor vi solgte MC og båter, mimrer Boye.

Tor Arne virker svært så fornøyd med å ha fått Boye med på laget og ser frem til nært samarbeid fremover. Entusiastisk viser han avisens utsendte siste tilvekst i nybilflåten, en stilig DS7 E-Tense plug-in hybrid som kom på plass dagen før.  Så blir det fotografering med de to smilende sammen med bilen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gamle kollegaer: Tor Arne Myhra og Boye Ording har en fortid sammen hos Motor-Teknikk hvor de solgte motorsykler og båter. Nå er det bil som gjelder, som denne eksklusive DS7.

Spennende utvikling

I nybilavdelingen har DS selskap av Citroën, Mazda, Hyundai og Honda.  Slik skal Mobile fremstå som et bilvarehus som har noe å tilby de fleste.

– Det er spennende å følge med i utviklingen. Det skjer ting hele tiden, og elektrifisering er selvsagt sentralt i bildet. Oppdatering av programvare kan gjøres over nett og gjør det unødvendig å levere bilen på verksted bortsett fra når det er behov for ordinær service, nevner Boye som eksempel.

Nå venter han spent på flere nye modeller; Citroën e-C4X, DS 3, Honda e:NY1 og Hyundai Ioniq 6 er elbiler som er ventet inn om ikke lenge. De har han store forventninger til.

– Nå har Hyundai kuttet ut fossilbiler helt, legger Boye til.

Da er det vel bare et tidsspørsmål før alt av biler er utstyrt med ledning hos Mobile. I dag kan de tilby 10 elbilmodeller og to elektriske varebiler.

Bilvarehus kaller de seg hos Mobile. Med mekanisk verksted, egen avdeling for karosseri/lakk, batteriverksted, bilpleie og dekkhotell dekker det meste som har med bil å gjøre. Ikke å forglemme en stor bruktbilavdeling i andre etasje hvor over 100 biler er stilt ut.

Og, selvsagt, trimrommet og bakeriet. Det er de visst alene om i floraen av bilforretninger i Kristiansand. Temmelig komplett bilvarehus, altså.

 

Back To Top