fbpx
skip to Main Content
Øystein Tjomsland har satt seg hårete mål for inneværende sesong. - 25 millioner kroner innkjørt i premiepenger på stallhestene i 2023 er realistisk, var den oppsiktsvekkende meldingen fra sørlandstreneren etter at talentfulle Grude Trygve vant under V75-dagen på Sørlandets Travpark lørdag. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Øystein Tjomsland: – 25 millioner er et realistisk mål

Etter en eventyrsesong i 2022 har travtrener Øystein Tjomsland spent buen høyt foran 2023-sesongen. Under V75-dagen på hjemmebane lørdag, viste sørlendingen at det er realisme i forventningene.

 

Da Øystein Tjomsland sluttførte 2022-regnskapet viste premiepengeinntjeningen rekordhøye 18 millioner kroner. Seire i alle de klassiske løpene for unghestene, juniorklassen som sørlendingen har spesialisert seg på, sørget for eventyrtallene.

Oppsiktsvekkende målsetting

TV-seerne satte nesten kaffen i halsen da Tjomsland etter seieren med talentfulle Grude Trygve på Sørlandets Travpark lørdag ettermiddag kom med følgende oppsiktsvekkende uttalelse.
– Jeg har en målsetting om at stallhestene skal løpe inn 20-25 millioner kroner denne sesongen. Jeg mener at 25 millioner er et realistisk mål, sa 51-åringen uten å blunke.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sesongen på hjemmebane ble da også innledet på beste vis da talentfulle Grude Trygve tok karrierens andre seier på like mange forsøk da han vant på Sørlandet Travpark lørdag ettermiddag. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Innledet med dobbeltseier

Sørlendingen viste at han mener alvor under årets første løpsdag på hjemmebane. Allerede i det innledende løpet tok Team Tjomsland en dobbeltseier, da nevnte Grude Trygve holdt unna for stallkameraten Bjønnum Argr, kjørt av Vidar Tjomsland. Fire år gamle Grude Trygve kom sent til start, og debuterte ikke før i desember. Det trenger ikke være noen stor ulempe mener Øystein Tjomsland.
– Han tar til seg treningen på en veldig god måte, og vi kan jo trykke til litt mer i trening på en eldre hest enn på de helt unge. Med tanke på Derby-løpene senere i år er det ikke helt utenkelig at vi kan få ham opp på det nivået, fortalte Søgne-treneren.

Grude Trygve rekordforbedret seg med formidable 2,5 sekunder da han vant på 1.30,1/2140 meter og er ubeseiret etter sine to første starter i karrieren.

Øystein Tjomsland har satt seg hårete mål for inneværende sesong. – 25 millioner kroner innkjørt i premiepenger på stallhestene i 2023 er realistisk, var den oppsiktsvekkende meldingen fra sørlandstreneren etter at talentfulle Grude Trygve vant under V75-dagen på Sørlandets Travpark lørdag. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
Back To Top