fbpx
skip to Main Content

Utforsker det autentiske Peru

UTFORSKER PERU: Kjellaug Russtad, Gloria Berglund, Gudrund Benestad, Oscar Cruz og Cecilie Lønn skal sammen med flere andre utforske det magiske Machu Picchu og resten av Peru.

Er det mulig å lære landet Peru å kjenne fra innsiden på 16 dager? Det skal en gjeng på 18 finne ut av.

 

Den 17. februar reiser en gjeng språkelever på tur til Peru. Tolv totalt, inkludert guide, utforsker det spennende landet i Sør-Amerika i 16 dager. Formålet er å snakke spansk og oppleve kulturen i fellesskap.

På nært hold

Flyet går til hovedstaden Lima. Derfra skal gruppen sitte på en buss i åtte timer, retning nord, til en fiskerlandsby ved Trujillo, Perus tredje største by, hvor man kan nyte fersk fisk fra havet. Der blir det opplevelser tilknyttet ruiner, pyramider og Oscars røtter. Deretter blir det to dager i den Miraflores, en av de flotteste delene av Lima.

– Vi har laget en tur du ikke får kjøpt i et reisebyrå, hvor man virkelig får oppleve kulturen på nært hold, røper initiativtager, Cecilie Lønn, fra Pachamama Reiser.

– Det er kjekt med flere aldersgrupper, forteller guiden som opprinnelig kommer fra Peru, Oscar Cruz.

Inkaenes rike

Turen går også innom Machu Picchu – inkaenes tapte by, og spenningen er til å ta og føle på blant forsamlingen. Avisens utsendte er med damene – for det er flest damer – på et møte for å diskutere turen, før gjengen reiste nedover. Her diskuteres både overnatting, rutealternativer og høydene de skal på.

Reisen er i regi av Cecilie Lønn og Oscar Cruz, som driver Mestizo, som er en møteplass for voksne på tvers av kulturer.

– Oscar tok meg med til Peru i fjor sommer. Da ble jeg så fascinert at jeg bare kjente at flere må se Peru. Det er så fint, spesielt og gøy – og så viktig, foreller hun.

– Vi ble begge inspirerte til å arrangere en reise for flere, hvor vi ikke bare bor på hotell som typiske turister, men hvor vi kommer tettere på kulturen. Vi vil se virkeligheten og hvordan folk bor. Vi skal legge bak oss lange avstander, supplerer Oscar.

Variert kultur

Kulturen er veldig variert, skal vi tro den innfødte.

– Nord og sør har begge kulturer som er forskjellige fra hverandre. Jungelen og fjellene også. Kulturen er påvirket av både Vesten og Østen.

Det fremkommer tydelig at Inka-riket virker forlokkende.

– Jeg har hørt de spiser marsvin, er det en som sier.

– I nord finner du mye mat som minner om den i Vesten. Det finnes også mye skalldyr. I sør går det mye i tørket kjøtt. Okse og geit, men også marsvin.

 

Utforsker høydene

En av reisefølget spør om de trenger malariatabletter. Oscar bekrefter at det trenger de ikke. De skal ikke inn i jungelen i denne omgang. Det er mer sannsynlig at de skal opp i høyden 5200 meter for å være eksakt. Det er den høyeste fjelltoppen i Peru.

Det gispes og klappes i rommet. En nervøs latter brer seg.

– Er det så høyt? Galdhøpiggen er bare 2500 meter, og vi skal opp på det dobbelte? Over skyene?

– Vi må først akklimatiseres og ta det gradvis, bedyrer guiden.

Når det er 30-35 grader ved kysten, er det kaldt i fjellet.

– Så, ta med litt varme klær, oppfordrer Cecilie.

Reisegruppen gleder seg til musikken og maten.

– Det blir dans også, påpeker guiden.

– Det høres ut som det blir travelt, utbryter én.

– Vi skal prøve å legge inn litt pauser også. Det er jo et tett program, men det er jo lov å trekke seg litt tilbake om man behøver litt privatliv, lover Lønn.

INVITERER TIL PERU: Cecilie Lønn og Oscar Cruz tar språkelever med til Machu Picchu.

Enorme avstander

Utfordringen med å få sett mest mulig kommer med de store avstandene.

– Lima er en av Latin-Amerikas største byer og det tar deg 5-6 timer å reise fra den ene kanten til den andre, påpeker Oscar.

Opprør

Politiske opprør gjør at enkelte gjerne vegrer seg for å dra dit. Landet har hatt seks presidenter på fire år. Likevel mener reiselederne at man er trygg så lenge man holder seg unna protesttogene, hvor konflikter kan oppstå.

 Ikke bare indianere

Målet med reisen er å bli kjent med et land som gjerne er litt unødvendig mystifisert.

– Det er lett å tenke at i Peru – der sitter det bare indianere. Vi må bryte med det stereotypiske bildet vi har av Peru og se landet for det mangfoldet det rommer, sier Lønn.

– Vi må heller ikke glemme at Peru har vært ett av verdens rikeste land i sin tid, understreker Oscar.

Back To Top