fbpx
skip to Main Content

Genererte rekordbeløp

Postkodelotteriets loddsalg i andre halvdel av 2022 bidro med nesten 29 millioner kroner, bare til WWFs arbeid for mer natur.

 

Nylig fikk WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer 28 818 096 kroner hver inn på konto.
– Det er alltid gøy å overraske vinnere med store sjekker, men det er hos de humanitære organisasjonene vi husker hva det egentlig handler om, sier Jorun Stiansen i en pressemelding – kjendisen fra Vennesla som figurerer i Postkodelotteriets reklamefilmer.

Pengene som kommer gjennom Postkodelotteriet er en viktig inntektskilde.
– Det er alltid veldig stas å motta slike donasjoner. For en organisasjon som WWF betyr støtten fra Postkodelotteriet utrolig mye. Midlene er ikke øremerket, og det betyr at vi kan bruke dem der de gjør aller mest nytte, forteller generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur.

Går til å bevare naturen

Pengene fra Postkodelotteriet går til WWFs arbeid for å bevare naturmangfoldet, både I Norge og ute i verden. Mer nøyaktig går det til å ta bedre vare på truede arter, beskytte havet, bevare skog, redusere plastforsøpling og til å forbedre miljøet generelt.
– I desember i fjor undertegnet 196 land en historisk naturavtale som skal hjelpe oss å stoppe og reversere tapet av natur, og gi oss mer natur allerede innen 2030. Det er en formidabel oppgave både for verdenssamfunnet og hvert enkelt land. Vi i WWF skal gjøre det vi kan for å holde politikerne ansvarlige og sørge for at den nye avtalen får den nødvendige gjennomslagskraften, forteller Andaur.

Hjelper Ukraina

Ikke bare WWF mottar støtte. SOS-barnebyer mottar også midler fra Postkodelotteriet. Organisasjonen sørger blant annet for at barn i krigsherjede Ukraina blir tatt bedre vare på.
– Et lotteri handler jo mye om vinnersjanser, men Postkodelotteriet handler like mye om å gi andre en sjanse, sier den tidligere alpinisten Tom Stiansen, som også er ambasadør for Postkodelotteriet.

Sammen med Jorun har han besøkt loddkjøpere og vinnere over hele landet.

Back To Top