fbpx
skip to Main Content

Hektisk konsert-vår for Arly starter i kveld

ARENDAL: Arly Karlsen (69) startet sin musikalske reise på slutten av 70-tallet, og har siden den gang opptrådt i inn- og utland. Denne våren turnerer han på Østlandet, i Trøndelag og på Gran Canaria.

 

– Det er hektisk, men der er sånn det skal være, forteller en jordnær Arly Karlsen.

Solgt til gull

Mannen med den dype røsten har lang fartstid som country-artist og fikk sin første gitar på midten av 60-tallet. I begynnelsen av 80-tallet startet han sammen med Arne Løland og Liv Jorunn Heia bandet «Western Swingers» som gav ut fem album før de ble oppløst i 1996.

– Det var en fin tid. Det ble utgitt 5 plater, som har resultert i tre gullplater. Hvem husker vel ikke «Trailerjenta», forteller Arly om da det hele startet for ham på Tveit.

Turnerer med bobil

I disse dager er Arly på turne alene med sin gitar. Med bobilen går turen til Østlandet og helt opp til Trøndelag. I 2001 startet Karlsen for seg selv og ga ut sitt første soloalbum i 2003 «Beyond The Mountains». Siden kom «Country Home» i 2005 og «Sweet Honkey Tonk». Han har gjennom tidene utgitt 13 plater, både som solo-artist og sammen med andre.

I 2007 etablerte han sammen med sine kolleger G. Thomas og Ove Støylen, The European Highwaymen. Det ble et populært samarbeid og de ga ut platen «Spinning», som ble innspilt i Nashville med Bobby Bare som produsent. I de senere årene har Steffen Jakobsen erstattet Ove Støylen.

Spilt med mange stjerner

Arly har opptrådt sammen med mange av countrymusikkens legender opp gjennom årene, bl.a. Bobby Bare, Gene Watson, Bellamy Brothers og Joanne Cash.
Hans siste soloalbum, «Lost and Found», som ble sluppet i fjor, øker i popularitet og låter fra den plukkes stadig opp av forskjellige radiokanaler. Nå er låta «Boom Chicka Boom» listet på Sørlandsradioen.

Tilbake hvor det startet

Arly Karlsen bor for tiden i Arendal, etter noen år på Birkeland, og opptrer naturligvis mye på Sørlandet.
– Countryfestivalen på Ose gjenoppstår til sommeren etter pandemien. Det er 40 år siden den første festivalen ble arrangert i «Countryfestivalenes vugge» på Ose. Festivalen er fra torsdag 6. juli til lørdag 8. juli. Jeg var der på den første festivalen, men kun som publikummer, ikke artist.

Karlsen nevner også Posebyhaven Scene som startet opp i 2022, lokalisert i Posebyhaven i Kristiansand. Der skal han holde konsert sammen med Åsmund Åmli og band den 24. mai.
– Artisten Stein Roger Sordal har gjort en kjempejobb med etableringen av Posebyhaven Scene forteller Arly.

Snart jubilant

Til neste år runder artisten 70 år, hvilket vil bli markert som seg hør og bør. Den joviale countryartisten har ikke tenkt å gi seg med det første.
– Jeg har god energi, er i god form og ser frem til mange konserter i 2023 avslutter sympatiske Arly Karlsen.

Arly Karlsen opptrer på Easy i Egersund i kveld (fredag) og på Stasjoen Pub på Varhaug i morgen (lørdag).

Back To Top