fbpx
skip to Main Content
Karl Olav Segro Mortensen blir programansvarlig for Kunstsilo frem til åpningen neste år.

Blir programansvarlig for Kunstsilo

Karl Olav Segrov Mortensen blir programansvarlig for Kunstsilo frem til åpningen av museet neste år. Det innebærer at han skal lede Kunstsilos arbeid med å sette sammen et helhetlig program med utstillinger, arrangementer og aktiviteter for de første to årene.

 

– Dette er som å slippe meg fram til godteskåla. Det er kjempespennende å få lov til å jobbe sammen med dyktige folk med å bygge et bra program. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier Mortensen.

Kunsthistoriker

Han er utdannet kunsthistoriker og har jobbet på museet siden 2006, både som kurator, formidlingsansvarlig og arrangementsansvarlig. De siste tre årene har han tatt doktorgrad på Marianne Heskes ikoniske kunstverk «Prosjekt Gjerdeløa», som er en del av Tangen-samlingen og vil få en sentral plass i Kunstsilo.

– Vi skal ha et stort og bredt utstillingsprogram. Utgangspunktet er våre egne samlinger, men vi skal også ivareta et lokalt kunstliv og vi skal være aktuelle og vise tendenser som skjer i nåtiden. Jeg ønsker også å se på hvordan vi kan jobbe litt annerledes med deler av utstillingene, og prøve å formidle samlingene på nye måter. Det er viktig at vi både leverer på høye kunstfaglige ambisjoner og samtidig jobber mot et bredt og mangfoldig publikum, sier Mortensen, som får ansvaret for programmet i 2024 og 2025.

– Aller først skal jeg meisle ut en kunstfaglig profil sammen med interne ressurser samt et eksternt råd med høy kunstfaglig kompetanse. Så skal vi lage et rammeverk for programmeringsarbeidet og hvilken vei vi skal gå. Jeg er veldig glad i å jobbe med folk, tenke høyt og få ulike perspektiver på det vi holder på med, så jeg ser veldig frem til dette. Det er et stort ansvar, og en spennende utfordring, sier Mortensen.

Back To Top