fbpx
skip to Main Content
Kusk Tom Erik Solberg kunne knytte neven i triumf ved målpassering til de mange tusen publikummerne som hadde samlet seg i påskesola i Skien. Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Den nye travkongen

Øystein Tjomslands Tangen Bork knuste elitehestene og vant gjeve Moe Odins æresløp foran tusenvis av publikummere i Skien lørdag ettermiddag.

 

– Dette er bare begynnelsen på en fantastisk karriere, strålte seierskusk Tom Erik Solberg da han sammen med trener Øystein Tjomsland mottok hyllesten fra de tusenvis av publikummerne på Klosterskogen travbane i Skien lørdag ettermiddag.

Seks år gamle Tangen Bork er i ferd med å vokse seg frem som landets, ja kanskje Nordens, aller beste travhest. Da Solberg på seremoniplass fikk spørsmålet om Tangen Bork nå har tatt over tronen etter kaldblodskongen Odd Herakles, som denne helgen offisielt la skoene på hyllen, var toppkusken ikke i tvil.

– Per nå er Tangen Bork travkongen, ja. Øystein Tjomsland fortjener skryt, det er han som gjør all jobb med hesten, jeg får bare sjarmøretappen, roste Solberg gledesstrålende.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Eier Nils Munkhaugen og kusk Tom Erik Solberg kunne heve den storslåtte sølvpokalen etter at Øystein Tjomsland-trente Tangen Bork vant Moe Odins æresløp. Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Startkatapult på vei mot Solvalla

Tangen Bork skjøt ut som et spyd da startbilen slapp hestene av gårde på startsiden, og på et blunk satt den vakre Tjomsland-hingsten i tet. Etter å ha sluppet teten til stallkameraten Grisle Odin G.L. midtveis i løpet, fikk Tangen Bork åpningen ut av den siste svingen. De siste 200 meterne av løpet kunne Tom Erik Solberg nyte publikums jubel der Tangen Bork på lette føtter forlot konkurrentene og kunne innkassere seierssjekken på 175 000 kroner.

– Det er imponerende at han kan levere en slik prestasjon med så få løp i beina som han faktisk har. Tangen Bork er god, men han må herdes litt til. Nå rekker han heldigvis noen løp før Solvalla i slutten av mai, fastslo suksesstreneren fra Søgne.

Løpet Tjomsland sikter til er Elitkampen, storløpet som kjøres på Solvalla travbana i Stockholm den siste helgen i mai i forbindelse med verdens største travløp, Elitloppet. Tangen Bork vant på 1.23,2a/2100 meter.

Tjomsland avsluttet med stil

Tjomsland fikk selv avslutte stordagen på Klosterskogen med å kuske fire år gamle Lucifer inn til seier. 51-åringen fra Søgne fikk overta tetposisjonen midtveis i løpet, og siden var det ikke snakk om saken. Godt understøttet av den gulkledde sørlendingen lenset Lucifer unna til seier på sterke 1.28,6a/2100 meter.

– Lucifer gjør det meste riktig. Det er bra speed i ham. En innsats som denne lover godt, det kunne ikke blitt bedre. Det er ikke utenkelig med de største årgangsløpene utover i sesongen, mente Tjomsland etter løpet.

Back To Top