fbpx
skip to Main Content
Vanligvis så sindige Øystein Tjomsland var klar på sine ambisjoner med stjernehoppa Nordsjø Anna etter at hun årsdebuterte med imponerende seier under V75-dagen på Sørlandets Travpark lørdag; han sikter mot Norgesmesterskapet på hjemmebane i juli, og stiller med ambisjoner! Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Øystein Tjomslands stjernehoppe med NM-ambisjoner

Øystein Tjomslands topphoppe Nordsjø Anna årsdebuterte med bravur da hun pulveriserte herdete konkurrenter i Brisas æresløp på hjemmebane lørdag ettermiddag.

 

Fem år gamle Nordsjø Anna har i juniorklassen som tre og fireåring stått frem som årgangens desidert beste hoppe. I fjor vant hun Hoppederby både i Norge og Sverige, og det var stilt forventninger til den lekre teknikeren før hun årsdebuterte på hjemmebanen Sørlandets Travpark lørdag ettermiddag.

I sitt første møte med eldre og mer herdete konkurrenter, viste Nordsjø Anna direkte at hun fort kan vise seg som travdronningen også i seniorklassen. Til tross for et løp utvendig for lederhesten store deler av løpet, var Nordsjø Anna totalt overlegen den siste halve runden, og kom til mål et hav av lengder foran sine konkurrenter i tradisjonsrike Brisas æresløp.

Artikkelen fortsetter under bildet.

F.v. eier Stig Flaata, assistenttrener Sandra Svang Gjeruldsen og Øystein Tjomsland. Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

– Nordsjø Anna var veldig god i juniorklassen. Nå var det opp til bevis mot mer herdede hester for første gang. Det er egentlig litt vanskelig å sette ord på det, jeg synes det er rått at hun kan gå denne kilometertiden allerede i årsdebuten, spesielt med tanke på hvor lite vi har spisset formen på henne, sa en dypt imponert trener og kusk etter løpet.

Norgesmesterskapet er målet

Nordsjø Anna travet nemlig knallsterke 1.24,4/2140 meter, noe som var ny personlig rekord allerede i årsdebuten. Prestasjonen fikk tankene til å gå mot årets største løp for kaldblodshoppene; Norgesmesterskapet, nettopp på Sørlandets Travpark, i juni. Øystein Tjomsland la ikke skjul på at nettopp NM er årets store mål etter at den vakre 5-årshoppa leverte til terningkast seks i årsdebuten.

– I fjor trengte hun ett løp i kroppen før hun kom ordentlig i form, i år var hun betydelig bedre i årsdebuten. I dag holdt hun veldig høyt nivå. Hoppe-NM er et stort mål denne sesongen og med tanke på prestasjonen i løpet i dag må vi kunne legge lista ganske høyt før en slik oppgave, understreket den sindige sørlendingen.

Nordsjø Anna har nå vunnet 12 av de 17 løpene hun har startet i så langt i karrieren og har tjent over 2,2 millioner kroner.

Back To Top