fbpx
skip to Main Content

Rondt forbi uke 19-20

Vi gir deg en liten oppdatering smått og stort av nyheter fra Kristiansand og omegn fra den siste tida.

 

Populært marked

Det var godt oppmøte under Blå Kors sitt marked i Posenbyen lørdag 6. mai, med mange barn og voksne som koste seg i sola. Her var det tegnebord, kunstutstilling, vintage-klær, lopper, vaffelutsalg og konkurranser med mere. Et slikt folkeliv har vi ikke sett siden før pandemien, og det var tydelig å se på de blide ansiktene at dette var gøy.

SKMU blir studenthus

Studenthuset BARE åpner i august. Studentpuben Østsia på UiA på Gimle, holder imidlertid stengt frem til åpningen av det nye studenthuset. Lederen av Studentparlamentet, Kristian Fredrik Meyer Ødegård, sier til Khronos at studentene virkelig ønsker seg et ny arena i sentrum av byen der alle studentaktivitene kan samles.
– Dette vil gjøre studiebyen Kristiansand mer populær.

Cultiva har kjøpt Sørlandets Kunstmuseum i Skippergata. Ettersom kunstmuseet flytter inn i Kunstsilo, blir bygget ledig. Universitetet flytter nå inn og har budsjettert med 10 millioner kroner til tilpasninger.
UiA hadde tidligere et studenthus som het Pir 6, drevet av SiA. Dette lå i havnekvartalet men dette måtte legge ned på grunn av sviktende økonomi. UiA bedyrer at dette nye studenthuset vil fungere bedre fordi det ligger mer sentralt og fordi husleia er halvert.

Ni nye rektorer i Kristiansand kommune

Hele ni skoler i Kristiansand får nye rektorer når neste skoleår starter. Rune Heggdal, kommunalsjef for skole i Kristiansand kommune, er meget fornøyd med ansettelsesprosessen.
– Vi fikk inn over 30 søknader og de fleste av søkerne var godt kvalifiserte.

Heggdal begrunner ansettelsene med at flere rektorer går av med pensjon til sommeren, mens andre går over til andre lederstillinger.
– Det er uvanlig at vi må ansette ni rektorer på en gang. Dette henger sammen med at mange går av med pensjon til sommeren, og så har flere gått over i andre lederstillinger bl.a. i fylkeskommunen og i det private. De fleste starter opp 1. august i forbindelse med nytt skoleår.

Sivilforsvaret med øvelse på Grim

Sivilforsvaret vil frem til og med uke 22 gjennomføre en øvelse på Grim.
Det finnes uniformert personell fra Sivilforsvaret i området. Øvelsen vil vare frem til fredag 2. juni i tidsrommet fra klokka 11.00 til 18.00 på hverdager. Noen innbyggere vil også oppleve å bli kontaktet av personell som øver på å gi informasjon og kartlegge infrastruktur. Disse vil også dele ut brosjyrer om egenberedskap.

Rekordmange skader seg på MC

Kristiansand ligger på skadetoppen rett etter Arendal når det gjelder personskader ved uhell på motorsykkel.
Lokalt registrerte Gjensidige i løpet av fjoråret 126 små og store skader på Agder med utbetalinger på 2,2 millioner kroner. Dette inkluderer alt fra tyveri, redning og ulike skader på motorsykkel og moped. Så langt i år har Gjensidige allerede registrert 20 skader i fylket.
– Her er alt fra småskader til store, materielle skader med påfølgende fatale konsekvenser for fører og passasjer, sier Voll. Personskadeandelen ved MC-skader er naturlig nok vesentlig høyere enn på eksempelvis bil. Velt eller utforkjøring fører i svært mange tilfeller til personskader, sier Voll.

– Ifølge Trygg Trafikk skjer mange av utforkjøringene i for høy fart inn i en sving. Nå som MC sesonger er i startfasen er mange rusten og trenger å kjøre seg inn, sier Voll. Han tror at mangel på egen kompetanse og for høy tro på egne ferdigheter kan være en av årsaken til alle ulykkene.

Back To Top