fbpx
skip to Main Content

Båtmesse til inntekt for barn som sliter

Båtmesse til inntekt for barn som sliter

Kiwanis er en internasjonal humanitær organisasjon. Deres lokallag i Kristiansand arrangerer båtmesse hvert år hvor overskuddet går til veldedige formål som ganger barn.

 

Hver forsommer arrangerer Kiwanis Kristiansand båtmesse i gjestehavna. Der kan man se på båter og utstyr, og nyte litt lett underholdning og street food. Barna pleier ikke å kjede seg da det er aktiviteter for dem også.

Til et godt formål

Kiwanis støtter humanitært arbeid under mottoet «Barn først og fremst». Å gå på messa er gratis, men utstillerne betaler for plassen. Det er overskudd fra båtmessa som gjør at de kan donere penger til formål som gagner barns ve og vel. Over 145 000kr fra fjorårets inntekter gikk til å hjelpe barn i nød.

BARNEVENNLIG: Kristiansand Båtmesse har aktiviteter for barn, som for eksempel ansiktsmaling. Foto: Kiwanis

Trekker tusener

Over 20 utstillere bidrar til å gjøre Kristiansand Båtmesse til et treffsted for båtentusiaster, hvor de kan få informasjon om nye og gamle båter, og tilbud på relaterte produkter som båtpleieprodukter og bobiler. Flytebrygger legges ut langs steinbryggen for å gi plass til båtene.

Mange kommer også bare for å nyte synet av båtene og drømme seg bort, mens de nyter en kaffe og noe å bite i, og kanskje noe underholdning om de er heldige. Rundt 15 000 mennesker finner veien til båtmessa hvert år.

En av utstillerne er et dansk bærekraftig båtpleieprodukt som heter Renskib. Det som er spesielt med dette er at man kan starte båtpussen allerede ved + 1 grad.
– Dette fordi produktene er vannbasert. Andre båtpleiemidler fungerer best å jobbe med fra ca 12 – 14 grader og oppover. Med Renskib kan man også jobbe i solskinn eller duskregn i motsetning til andre båtpleiemidler hvor det anbefales å påføre i overskyet vær eller skygge, forteller Morten Adamsson ved Renskib Norge.

Flere på vei

I skrivende stund vokser antall utstillere.
– Det er mulig vi nærmer oss 30 utstillere når messa åpner, sier Arnstein Tjessem, leder for aktivitet- og messekomiteen i Kiwanis Kristiansand.

Kristiansand Båtmesse går av stabelen for 23. gang.
– Det var to år vi ikke arrangerte messe, og det var under pandemien.

Nytt av året er at Kiwanis Kristiansand, med sine 25 medlemmer, kommer til å profilere seg i større grad under messa enn tidligere.
– Det gjør vi i eget telt, tett bemannet og mer organisert enn før, med brosjyrer, bildefremvisning og løpende videofremvisning, forteller Harald Bårdsen, medlem i klubben.

– Vi kan vel også nevne at vi har tatt mål av oss å starte en Kiwanis ungdomsklubb, og dette vil også bli promotert under båtmessa.

– Vi har også inngått avtale med Sjøspeiderne. De kommer og hjelper oss med å rigge, holde vakt, og kanskje selge litt kioskvarer, forteller klubbens president, Svein Gravrok.

Mat og moro

For dem som blir sultne utover dagen, blir det muligheter for å kjøpe spansk og gresk mat fra food trucks. Lørdagen er Barnas Kiwanis-dag. Da blir det hoppeslott og andre aktiviteter for barn.

– Takket til Kristiansand kommune som lar oss låne området gratis, og Parvesenet som steller grøntarealene og disker opp med blomster i forkant. Vi har et godt samarbeid som lar oss beholde mer av inntektene som tross alt går til trengende barn, forteller Tjessem.

SISTE NYTT: Under Kristiansand Båtmesse kan du få se siste skrik på båt- og bobilfronten, og attpåtil kjøpe både brukt og nytt. Foto: Kiwanis
Back To Top