fbpx
skip to Main Content
Porsche 911 GT3 Cup, Roar Lindland (N), Pierre Martinet by Alméras (#20)

Lindland tilbake i pro-klassen i Porsche Supercup

Etter å ha vunnet ProAm-tittelen fire ganger satser Roar Lindland i år i Pro-klassen i Porsche Supercup. Han tar også en ung fører under vingene.

 

Roar Lindland har rukket å bli 45 år, men er nå tilbake i Pro klassen i Porsche Supercup og skal kjempe mot de aller beste, noe han også gjorde allerede fra 2013-2016.

– Dette blir en ny utfordring etter å ha kjørt ProAm-kategorien i mange år. ProAm er en egen klasse i mesterskapet for semi-profesjonelle førere, som kjører under andre forutsetninger. Jeg kjører ikke doble mesterskap denne sesongen og har fortsatt en del begrensninger i henhold til hvor mye kjøretid vi har i bilen, men etter å ha vunnet den kategorien fire ganger ser jeg absolutt frem til utfordringen, forklarer han.

Mindre taktisk

At Lindland nå skal kjøre i Pro-klassen betyr blant annet at han ikke trenger å kjøre like taktisk som tidligere.

– Før var fokuset alltid resultatet i ProAm. Hvis jeg hadde en Pro-fører foran meg, var det en del kamper man rent taktisk ikke skulle ta, i stedet for å ta store sjanser. Det ødela ikke for min plassering blant ProAm-førerne. Nå, derimot, er det ikke rom for slik taktikk lenger. Nå blir det full gass fra start til mål, og med mål om å fullføre så høyt oppe på resultatlista som mulig med de forutsetningene vi har.

Blir mentor

Selv om de fleste andre Pro-førerne er vesentlig yngre enn Lindland, har han tidligere vist at topp 10-plasseringer er mulig. I år får han også en slags mentor-jobb for 21 år gamle Alessandro Ghiretti, som blir en av Roar teamkamerater i det franske teamet Martinet by Almeras.

– Jeg er nå en av de førerne i feltet med mest erfaring fra Porsche Supercup, og skal hjelpe teamet med feedback og oppsett på bilene. Så jeg blir en slags development driver i teamet og skal dele mye av min erfaring for at vi sammen som team stiller sterkest mulig med en blanding av erfarne førere og unge talenter.

Forløp til Formel 1

Årets Porsche Supercup startet på italienske Imola den 21. mai. Nå venter løp i Monaco, Østerrike, Storbritannia, Ungarn, Belgia, Nederland og Italia. Alle løpene går som forløp til Formel 1.

– Jeg gleder meg til en ny sesong, og jeg er som alltid veldig stolt over å få representere Porsche. Porsche Norge satser på motorsport, og det er gøy at vi sammen er ett lag med dyktige førere som Dennis Olsen, Marius Nakken, Aksel Lund Svindal og Isabell Rustad som representerer Norge i ulike Porsche Mesterskap rundt i verden.

 

Back To Top