fbpx
skip to Main Content

Rockeband hedrer krigsseilerne

Rockebandet Rastløs, fra Søgne, slapp singelen «Krigsseiler» til ære for krigsseilernes innsats under andre verdenskrig.

 

10. mai er krigseilernes dag. Dessverre har Norge som nasjon, verken da eller nå, evnet å yte krigsseilerne den heder og rettferdighet de fortjener, mener bandet.
– Det gikk dessverre svært mange år før krigsseilerne fikk sin velfortjente heder og mange av de opplevde det aldri mens de var i live, sier frontfigur og vokalist Kjell Fladstad.

Teksten til sangen «Krigsseilerne» ble påbegynt for flere år siden og ble ferdigskrevet under corona-pandemien. Det er Kjell Fladstad som skriver tekstene og lager musikken bandet fremfører.
– Vi ønsker gjennom denne sangen å vise oss fra en mer samfunnsorientert side. Singelen krigseiler er første smak av det nye albumet som nå er under innspilling, sier Fladstad.

Tekster på dialekt

Bandet har øvingslokale på Søgne gamle prestegård og startet opp i 2018.
– Jeg bor i Oslo og resten av bandet i Søgne. Det er ikke alltid like enkelt å treffes for felles øvinger men vi får det som regel til en gang i måneden, sier Kjell.

Sangene fremføres på sørlandsdialekt selv om det er en umiskjennelig Bruce Springsteen-sound over musikken deres. Bandets første plateutgivelse fikk 7 av 10 poeng på radio programmet norsk på norsk. Avisens anmeldere hyllet låten for godt håndverk.

Digitalt samarbeid

Musikere måtte tenke nytt etter at corona-krisen satte en stopper for sosiale samlinger i 2020 samtidig som ny teknologi ble utviklet. Dette resulterte i nye muligheter til å komme sammen i det digitale rom, med det meste av lydeffektene intakt, selv om musikerne måtte være i hver sin verdensdel.
– Vi spiller inn digitalt i øvingslokalet med hodetelefoner på, deretter lager vi en foreløpig miks. Etter dette splitter vi opp og drar hjem hvor alle i bandet sitter i hvert sitt hjemmestudio og gjør nødvendige forbedringer.

Når bandet er fornøyd sendes lydfilene til en dyktig mikser som samler alt i en harmonisk musikalsk symbiose. Vipps, så er låta klar til mastring og utgivelse på Spotify, Apple, Tidal, YouTube og alle slike plattformer. Miksingen av singelen «Krigsseiler» og deres påbegynte album blir gjort av Roar Farstad i Nustate studio i Marvika.

Foruten Kjell Fladstad på vokal og akustisk gitar, består bandet av Jarle Børnes på tangenter, bassist Kristian Strøm, Preben Eikås som trakterer el-gitar og Jens Magnus Jensen bak trommene.

Klar for nye konserter

Bandet har hatt en rekke konserter blant annet i utendørsamfiet på Søgne gamle prestegård, og har ved flere anledninger opptrådt på Protestfestivalen. Corona-pandemien satte en stopper for mye av konsertvirksomheten.

– Vi er klar for nye konserter over hele Sørlandet. Det er tydelig at folk lengter etter å møtes og oppleve live-musikk som del av en større kontekst, hvor det sosiale, spillestedet, rammen og atmosfæren er en vesentlig del av opplevelsen. Vi skal blant annet spille på Naboen i Vennesla fredag 22.september. Vi har hørt at publikum skal være veldig bra der, så det gleder vi oss til, avslutter Kjell Fladstad.

Back To Top