fbpx
skip to Main Content
Bjørli Bolt var en av Øystein Tjomslands imponerende syv vinnere under ukens to første dager. Tekno Odin-sønnen imponerte ved overlegen seier på Forus tirsdag kveld. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Syv Tjomsland-seire på to dager

Stallformen hos Øystein Tjomsland er i zenit om dagen. Denne uken innledet Tjomsland med å vinne utrolige syv løp.

 

Solänget, Rättvik, Gävle og Forus. Den geografiske spredningen er stor, men resultatet av reisevirksomheten er den samme; Øystein Tjomslands hester leverer til terningkast seks om dagen. Mandag og tirsdag vant den fremgangsrike sørlendingens hester ikke mindre enn syv løp i Norge og Sverige.

Enormt god

Den mest overlegne og imponerende av triumfatorene var tre år gamle Bjørli Bolt da han tirsdag kveld vant med nærmere 100 meter på Forus Travbane utenfor Stavanger. Stortalentet forsøkte å invitere konkurrentene inn i kampen ved å slå på en galopp tidlig på oppløpet, men den elegante hingsten kom fort på bedre tanker og danset unna til overlegen seier.
– Bjørli Bolt er nok en enormt god 3-åring fra Øystein Tjomsland, fastslo traveksperten Anders Mikkelborg i studioet hos TV-kanalen Rikstoto Direkte.

En hest for de større løpene

Tjomsland selv gjorde ikke mye for å dempe forventningene til Bjørli Bolt etter løpet.
– Han er litt urutinert, derav galoppen. Det virker som det bor mye i ham, og jeg tror at dette er en hest for de større løpene utover i sesongen.

Bjørli Bolt travet svært sterke 1.29,9/2060 meter, og er med det den tredje raskeste 3-åringen på norsk jord så langt i 2023. Tekno Odin-sønnen har nå vunnet begge starter han har gjort så langt i karrieren.

Holly Winner fulgte opp med å ta sin andre strake seier på Forus samme kveld etter en sterk avslutning. På svensk jord vant Tjomsland-hestene Sandsjöns Avicii, Hercules Godiva, Siri Donna, Sodasquare og Sjø Kosa mandag og tirsdag.

Back To Top