fbpx
skip to Main Content

Skutejakt for barn

I år kan sommeren starte litt mer spennende enn vanlig. Frem til 26. juni inviteres nemlig eventyrlystne store og små til å gjennomføre byens aller første skutejakt.

 

Skutejakta Kristiansand er et gratis initiativ og krever ingen forkunnskaper. Målsetningen er å aktivisere barn og voksne sammen, lære litt om den maritime verden, bli kjent med byen, og ikke minst ha det moro. Det er Stiftelsen Fullriggeren Skoleskipet Sørlandet som står bak initiativet, støttet av Kvadraturforeningen og flere lokale bedrifter. Alle barneskoler og barnehager i byen blir invitert.

– Vi har lenge hatt lyst til å skape ny interesse rundt vår maritime kulturarv her på Sørlandet, og synes det var en gøyal idé å kunne by på aktivitet, spenning og læring gjennom ei skutejakt, forteller Knut Arne Gjertsen, administrerende direktør i stiftelsen.

– Vi håper mange barnefamilier tar turen til byen og finner skutene som er plassert rundt i kvadraturen, fortsetter han.

Du får et kart

Kartverket/Norkart har utviklet et lekent skutekart av byen, og på kartet kan man finne ut hvor de 10 «forsvunne» skutemodellene befinner seg. Deltagerne må først finne skutemodellen etter kartets anvisning. Deretter må de skanne en QR kode for å løse en oppgave ved hver skute, før de går videre til neste. På slutten av aktivitetsperioden blir det trekning av ulike premier, blant annet en skutemodell.

– Vi synes det var en utrolig morsom utfordring å få, sier Alexander Salveson Nossum , leder digitalisering og innovasjon hos Norkart.

– Da vi utviklet skutekartet kunne vi kombinere kompetansen vår med kreativitet og lekenhet. Det var forfriskende, utbryter Ingfrid Nilsen Karlsen, designer i Norkart med et smil.

Back To Top