fbpx
skip to Main Content

Rondt forbi uke 25 – 26

Vi gir deg smått og stort av nyheter fra Kristiansand og omegn.

 

Vant britisk tevling

Den norske komikeren Viggo Venn vant den britiske TV-talentiaden Britain´s Got Talent nylig. Viggo Venn er opprinnelig fra Kongsberg men startet sin komiker-karriere da han var student i Kristiansand og jobbet som sykehusklovn ved Sørlandet Sykehus en tid etter utdannelsen, før han flyttet til England. Han var også med på å etablere studentforeningen for gründer-spirer, START UiA. Viggo Venn skapte mye kontrovers med sin seier i Britain´s Got Talent. Selv om han vant mange nok stemmer til å vinne, var det mange seere som protesterte fordi han ikke er brite. Du kan lese mer om ham i sommermagasinet vårt, som kommer 5. juli.

Flere ROP- og omsorgsboliger

Kristiansand kommune melder at de skal bygge nye ROP-boliger og omsorgsboliger på Fagerholt og Strømme. I Harald Gilles vei 24 skal det bygges seks omsorgsboliger med estimert sluttdato 01.08.2024. I Dvergsnesveien 5 skal det bygges ROP boliger i en hybrid løsning. Estimert sluttdato er 01.10.2024. Terrenget skal bearbeides slik at man oppnår et innesluttet og høytliggende tun. Fylling mot Dvergsnesveien skal rikelig beplantes for å skape en grønn buffer mot forbipasserende trafikk.

Vant først 50 kroner – så kom sjokket

Kvinnen i 40-årene handle lunsj på Meny Sørlandsparken en mandag i midten av juni og pante noen flasker, som hun satset i Pantelotteriet. Først vant hun 50 kroner og var veldig fornøyd. Da hun satset enda mer i lotteri, kom sjokket.

– Jeg hadde med meg tre poser med pant, og etter at jeg hadde puttet på tomflaskene fra den første posen så stoppet maskinen. Jeg fortet meg med å trykke på Røde Kors-knappen, slik jeg pleier å gjøre. Så kom en fanfare, og jeg vant 50 kroner. Da ble jeg egentlig mer enn fornøyd, forteller kvinnen, som ønsker å være anonym.

Da hun fortsatte å pante resten av boksene og flaskene valgte hun igjen å delta i Pantelotteriet, denne gangen med en innsats på 28 kroner.

– Så kom fanfaren enda en gang, og en veldig lang pantelapp. Jeg prøvde å lese hva som sto, men så bare masse nuller. Da gikk jeg ut i bilen for å lese skikkelig. Jeg ville ikke juble før jeg var helt sikker, sier hun.

Til slutt så hun det. På pantelappen sto det at hun hadde vunnet én million kroner.

– Jeg ble helt sjokkert. Det er bare helt utrolig å vinne så mye penger. Men jeg ble så forvirret at jeg ikke fikk kjøpt meg noe lunsj, forteller den heldige vinneren.

Kristiansander ble Lotto-millionær

Den andre lørdagen i juni vant en 43 år gammel mann fra Kristiansand en million i Lotto. Han satt ute og nøt sommerkvelden sammen med kona på terrassen da Norsk Tippings vinnernummer lyste opp mobilskjermen. Da han skjønte hvem som ringte gikk han inn og fortsatte samtalen. Kona var foreløpig dermed helt uvitende om hva som hadde hendt.

– Det er helt sinnssykt. Det var gode nyheter på en lørdagskveld, svarer mannen når han endelig begynner å ta innover seg beskjeden etter mye overbevisning fra Norsk Tippings budbringer.

– Vi er en familie som har det greit. Vi sliter ikke, men vi holder på å bygge hus, så premien kommer godt med. Det må nok sette seg litt før jeg kan si så mye mer om det, svarer vinneren på spørsmål om bruk av premien.

– Jeg hadde aldri forventet å vinne, sier 43-åringen og forklarer at han først og fremst har spilt Lotto for å være grasrotgiver.

– Det er helt vilt fantastisk. Jeg får gå og blande meg en «GT» til, avslutter kristiansanderen som hadde litt av en nyhet å fortelle kona som fortsatt satt intetanende på terrassen.

Vinnerkupongen hadde mannen, som ønsker å være anonym, kjøpt på mobil.

Back To Top