fbpx
skip to Main Content
NM-vinneren Tangen Bork med et svært overraskende jubelhopp på seremoniplass etter løpet. oppdretterne Signe og Jørn Gunnar Nilsen, samt Tom Erik Solberg til venstre for Tangen Bork og Sandra Svang Gjeruldsen og Øystein Tjomsland til høyre for vinnerhesten.

Gull og sølv til Tjomsland-brødre i NM

Øystein Tjomsland-trente Tangen Bork med Tom Erik Solberg i sulkyen travet inn til en suveren seier i NM for kaldblodshester da mesterskapet gikk av stabelen på Sørlandets Travpark lørdag ettermiddag. Øysteins lillebror, Vidar Tjomsland, tok likegodt hjem sølvmedaljen.

 

For et seiersløp det ble for Tangen Bork som mange har spådd skal bli den store travkongen både i Norge og på den andre siden av kjølen. Da starten gikk, avanserte Tom Erik Solberg bra. Tangen Bork lå godt an i andre spor utvendig.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tom Erik Solberg kusket Tangen Bork inn til NM-gull.

Tøft og hardt

Det tøft og hardt i feltet. Mange ville prøve seg. Vidar Tjomsland som kusket Tangen Trygg, meldte seg på, og det ble kjørt til imponerende tider. I nest siste sving lå Solberg i rygg på leder, men inneklemt.
På siste bortre langside så det ut til at åpningen ikke ville komme. Etter løpet mente oppdretter Jørn Gunnar Nilsen at løpet da var kjørt. Det så rett og slett mørkt ut for storfavoritten, men på midte bortre langside kom åpningen som Tom Erik Solberg ventet på. Han la Tangen Bork ut i 2. spor, og derfra og inn var turboen koblet inn.

Artikkelen fortsetter under bildet.

På oppløpet var det ingen som matchet Tangen Bork.

Vidar Tjomsland fulgte godt på, men på oppløpssiden var det ingen tvil om utfallet. Tangen Bork travet som en mester. Suksesstreneren selv, Øystein Tjomsland, kusket for anledningen Grisle Odin G.L., og kom i mål noe bak vinneren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Assistenttrener Sandra Svang Gjeruldsen blir intervjuet på serimoniplass etter løpet.

Super ettermiddag

Likevel, en super ettermiddag for trener, oppasser, kusk Tom Erik Solberg, og ikke minst oppdretterekteparet Signe og Jørn Gunnar Nilsen som fått frem den ene suksess-hesten etter den andre.

Det ble på alle måter en minnerik og ærerik ettermiddag for ekteparet, med tre blad Tangen-hester i mål.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jørn Gunnar Nilsen blir intervjuet på seremoniplass.

– Det er en god hest, og den ble kusket veldig bra, fremholdt Jørn Gunnar Nilsen på seremoniplass etter løpet.

NM-tittelen henger svært høyt, og Team Tjomsland var også storfavoritter i NM-løpet for hoppene. Øystein Tjomsland travet Nordsjø Anna frem til en god psosisjon.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Glade vinnere: Signe Nilsen, Tom Erik Solberg og Jørn Gunnar Nilsen.

God kamp

Den rutinerte Vidar Hop som kusket April Faxa gav Nordsjø Anna god kamp. Da mange trodde tempoet ville gå noe ned, holdt Vidar Hop dampen oppe.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vidar Tjomsland vant NM-sølvet med Tangen Trygg.

Nordsjø Anna måtte grave etter kreftene. Det ble deretter noe roligere tempo, før Vidar Hop økte farten. På ny måtte Nordsjø Anna respondere, og på oppløpet var det ikke mer krefter igjen. Vidar Hop kusket inn til en flott og fortjent seier.

NM-vinneren Tangen Bork med et svært overraskende jubelhopp på seremoniplass etter løpet. oppdretterne Signe og Jørn Gunnar Nilsen, samt Tom Erik Solberg til venstre for Tangen Bork og Sandra Svang Gjeruldsen og Øystein Tjomsland til høyre for vinnerhesten.

Back To Top