fbpx
skip to Main Content
Silje Lien, Jostein Åsen og Inger Johanne Linjord inviterer til Finsland bedehusfestival 24.27. august.

Favner vidt og bredt

– Dette skal være en festival for hele familien, hvor vi kan komme sammen, få høre om Jesus, med mye god sang og musikk og hvor det er mange gøye aktiviteter.

 

Helgen 24.-27. august inviterer Silje Lien, Inger Johanne Linjord, Jostein Åsen og alle de andre ildsjelene som er aktive i Finsland bedehus til Bedehusfestivalen.

– Vi har satt «Hjertelys» som tema for festivalen, forklarer de tre som har med seg ytterligere fire i arrangementskomiteen.

– Vi hadde lyst til å lage noe som ville være positivt for hele bygda – et alkoholfritt alternativ hvor alle kan komme sammen til fire varierte og innholdsrike dager, sier Inger Johanne Linjord.

Variert program

De forteller at det drives et godt og variert arbeid ved en rekke bedehus i regionen, også ved bedehuset i Finsland. Veldig mange barnefamilier er aktive i arbeidet som drives, og ettersom engasjementet er så stort, ønsket de å legge til rette for en festival som kunne favne vidt og trekke besøkende fra et stort omland.

– Når vi først valgte å gå for dette, ville vi gjøre det skikkelig, smiler Jostein Åsen.

En god, glad og åpen forkynnelse

Planleggingen har pågått i flere uker og måneder, og når festivalen starter torsdag 24. august, er programmet svært variert. Lisa Børud, Erlend Gunstveit, Elin, Thomas, Anne Marie og Arnold Børud, Renate og Morten Gjerløw Larsen, Trond Gilberg, Stein Sørensen og Salem Gospelkor, er bare noen av de musikalske kreftene som vil være å høre og oppleve under festivaldagene.

– Vi tror det er viktig å ha en arena hvor de som kommer kan få lære mer om Jesus, i en god og positiv drakt, sier de tre, og viser til hva som i uker og måneder har funnet sted da bedehusfolket i Lindesnes inviterte, først til en møtehelg, deretter til flere helger, hvor tilstrømningen har vært stort. Flere er blitt frelst, og mange er blitt møtt i livet med de utfordringene som den enkelte står i.

– En god, glad og åpen forkynnelse som møter mennesker der de måtte befinne seg i livet, blir aldri feil, smiler Jostein Åsen.

Hjertelys

– Vi har satt «Hjertelys» som tema for festivalen, et tema med mange betydninger og vinklinger, og med flere ulike innslag om hva dette innbærer i praksis, sier Inger Johanne Linjord.

– Vi har prøvd å sy sammen et program med noe for alle aldre, hvor man kan gjøre mye sammen, sier Silje Lien.

Hoppeslott, natursti, volleyballturnering, hengekøyecamping, kirkekaffe, sporløp, lotteri, flere barneaktiviteter, samlinger for de minste og for ungdommen, ballonger, vannsklie og flere seminarer, er bare noe av de arrangementskomiteen har funnet plass til.

– Bedehusfestivalen hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten at en lang rekke samarbeidspartnere har stilt så velvillig opp, sier Åsen.

– Vi er blitt møtt på en svært åpen og god måte. Det gjør at vi kan ha en lav festivalpris per deltaker, noe som innebærer at familier som har stram økonomi kanskje også kan bli med. Støtten gjør det også mulig for oss å kunne ha en lang rekke aktiviteter som vannsklie og hoppeslott, sier Linjord.

Silje Lien, Jostein Åsen og Inger Johanne Linjord inviterer til Finsland bedehusfestival 24.27. august.

Back To Top