fbpx
skip to Main Content

Fremtidens fotballstjerner samlet på Equinor Talentleir:

Imponerte landslagstrenerne

Fakta: Spillere fra Gimletroll og START
  • Lucas Koveland Sandsness, Gimletroll
  • Henrik Haraldsen, Start
  • Bastian Ruenes, Start
  • Dennis Birkenes, Start

110 talentfulle fotballspillere i alderen 14-15 år har deltatt på Equinor Talentleir i Porsgrunn nylig. Fire gutter fra Gimletroll og Start er blant de unge utøverne som en dag håper å spille med flagget på brystet.

 

− Jeg synes det er veldig gøy og gå være med på talentleir, fordi jeg får prøvd meg opp mot andre på mitt nivå, sier Dennis Birkenes fra Start.

Keeperen i Start har trent mot dette øyeblikket lenge, og er klar på hva han skal fokusere på for å få mest mulig ut av treningsleiren.
− Her på talentleiren skal jeg fokusere på å være meg selv, spille rolig og ikke stresse, sier han.

Går i Haalands fotspor

Equinor Talentleir og Equinor Landslagsskolen har vært en viktig arena for trening og utvikling av mange av Norges og verdens viktigste fotballspillere, blant annet årets vinner og toppscorer i Champions League, Erling Braut Haaland.

– Med talentutviklingsprogrammet vårt Morgendagens helter ønsker vi å bidra til å bygge opp talentene som skal dra Norge inn i fremtiden. Equinor Talentleir er med på å skape fremtidens fotballstjerner, noe vi er utrolig stolte av. Vi håper at spillerne fra Gimletroll og Start motiveres til å legge inn det lille ekstra støtet for å utvikle seg videre, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor.

Drømmer om Eliteserien

Lucas Koveland Sandsness har allerede bevist seg som en rask spiller med god teknikk. Det kommer godt med på veien mot drømmen om å spille for en Eliteserie klubb. Spesielt Ronaldo har vært en stor inspirasjon og noen å strekke seg etter for Sandsness.
– Ronaldo er inspirerende fordi  han er verdens beste fotballspiller og jeg liker spillestilen hans.

Målrettet talentutvikling

Som et resultat av dedikert arbeid i de norske fotballklubbene, er det spillere fra hele landet til stede på Equinor Talentleir. Talentleiren er det øverste nivået av Equinor Landslagsskolen, hvor det drives systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag. Norges Fotballforbund er sikker på verdien av satsningen.

– Jeg blir like imponert hvert år over å se hva slags ferdigheter som vises frem på talentleiren. Spillerne er allerede godt vant med hardt arbeid og dedikasjon, og under talentleiren får de anledning til å pushe og motivere både seg selv og hverandre. Med dyktige trenere til stede er dette den perfekte arena for utvikling av fremtidens fotballstjerner, og guttene fra Gimletroll og Start kan være blant dem, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.

En unik sjanse til å vise seg frem

Under årets Equinor Talentleir har noe helt nytt i norsk spillerutvikling blitt introdusert; nemlig “Future Team”. Det er vanlig at spillerne som tas ut til å delta er tidlig fysisk utviklet, og med “Future Team” gis det også plass til utøvere som ikke har kommet like langt ennå.

– Vi må bli bedre til å gi våre talenter med størst potensiale erfaring på nasjonalt og internasjonalt nivå uavhengig av fysisk utvikling. Spillere som har et vel så stort potensial på sikt, men som er i en periode med store fysiske forskjeller må få muligheten til å skinne i møte med spillere på samme nivå, sier Grøttland.

Equinor Talentleir for gutter 2023:

  • Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere fra 14 til 15 år. I år deltar 110 gutter fra hele landet.
  • Arrangeres i perioden 24.-28. juni på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.
  • Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter, som fokuserer på talentutvikling innen idrett, kultur og realfag.
  • Øverste nivå i Equinor Landslagsskolen, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.
Back To Top