fbpx
skip to Main Content

Fra nesten-ulykke til millionkveld

Øystein Tjomsland dominerte fullstendig og vant begge de svenske Derby-løpene den første fredagen i august. Det kunne imidlertid endt skikkelig ille allerede under oppvarmingen.

 

Til ellevill jubel fra det svenske publikummet kunne sørlendingen Øystein Tjomsland to ganger i løpet av en time heve sin gulkledde arm i seiesrus etter at Bore Mikkel og Vega vant begge Derby-løpene i Östersund fredag kveld. Bare flaksen gjorde at 52-åringens kveld ikke i stedet endte i en alvorlig ulykke.

Nesten sparket ut av sulkyen

Da Tjomsland varmet opp storfavoritten Bore Mikkel på skogsveien som ligger i tilknytning til travbanen festet nemlig en hestebrems, et stort og kraftig fluelignende insekt, seg på hesten.
– Bore Mikkel holdt på å sparke meg ut av sulkyen, forteller Tjomsland om hendelsen som kunne endt riktig ille.

Tjomsland med Derby-seier for sjette året på rad

Fru Fortuna spilte imidlertid på lag med den fremgangsrike travtreneren, Bore Mikkel kom på bedre tanker og da startbilen slapp hestene av gårde, pilte sørlandshesten rett til tetposisjonen. Vel i front holdt Tjomsland et jevnt 1.23-tempo, og da han begjærte det lille ekstra av sin springer, fosset bare Bore Mikkel ifra konkurrentene og landet på den knallsterke vinnertiden 1.23,1a/2140 meter.

– Dette er stort. Bore Mikkel var voldsomt bra i dag. Han har elitepotensial, mente en strålende fornøyd Tjomsland etter løpet. Dette var sjette året på rad at Øystein Tjomslands hester vinner Svenskt Kallblodsderby.

Gull, sølv og bronse i hoppeklassen

Like enkelt til fronten kom ikke Tjomslands forhåndsfavoritt i hoppeklassen, Vega. Hun var med på et tøft speedrykk de første 500 meterne, og måtte på ny gå til angrep etter en snau runde da den gulkledde kusken fra Søgne bestemte seg for å satse alt på ett kort mot tetposisjonen. Dit kom han, og da Tjomsland la inn overgiret hos sin hest i den siste svingen formelig eksploderte Vega. I totalt overlegen stil kom hun i mål på vinnertiden 1.25,3a/2140 meter. Som om ikke det var nok, fulgte stallvenninnene Siri Donna og Nelson Helen på de neste plassene slik at Tjomsland-hestene tapetserte seierspallen i Derbystoet.

– Vega er en knallhard dame. Hun er tøff med seg selv og det kan hun nå langt på, understreket Tjomsland.

Totalt kjørte Øystein Tjomslands hester inn over 1,7 millioner svenske kroner under fredagskvelden.

 

Back To Top