fbpx
skip to Main Content

AgderVeteran

Tolv kvadratmeter amerikaner

VENNESLA: Om du trenger god plass, og har god plass, skal det godt gjøres å finne en større bil enn en Cadillac Eldorado Biarritz.

 

Jørgen Røyslands Detroit-produserte 1978-modell Cadillac Eldorado Biarritz todørs kupé er ikke pusset opp på de fire årene han har hatt den. Alt er originalt, inklusive farven. Den bærer fortsatt emblemet til forhandleren, Rickenbaugh, i Denver, Colorado.
– Jeg må egentlig pusse den opp. Jeg importerte den i 2008.

Spesielle kjennetegn

I hele 50 år produserte Cadillac Eldorado, men de ulike modellene kan se veldig forskjellig ut. Biarritz tilhører niende generasjon Eldorado som ble produsert mellom 1971 og 1978, men var tilgjengelige helt frem til 1991. De ble hovedsakelig levert som kabriolet, og med hardt vinyltak. Noen hadde også soltak, som denne. Et annet særtrekk ved Biarritz, er malte hjulkapsler som matchet karosseriet. Det siste året var også setene ekstra store og pute-aktige.

Planer

Dette er en syvliters V8. Hestekreftene er det ikke mange av. Mellom 230 og 240.
– Du kan ikke ha amerikaner uten V8, men ikke spør meg om hvor fort den går. Først må jeg få den i plan. Dette er ikke noen toppfart-bil. Det er en mann-med-hatt-bil, ler eieren, som selv stiller med caps.

Seks seter

Om du trenger en familiebil, er det romslig med plass. Det kommer godt med når han skal med kone og barn til veteranbiltreff som her på Torvet.
– Det er tre seter foran og tre bak.

Lommeparkere? Glem det!

Det rapporteres at det går fint å manøvrere det store flaket i sentrumsgatene.
– Det er verre med lommeparkering. Det går ikke så greit. Den er jo seks meter lang og drøye to meter bred. Tolv kvadratmeter bil. Denne trenger en dobbelgarasje. Heldigvis har jeg 90 kvadratmeter garasje hjemme i Vennesla.

Cadillac Eldorado er verdens lengste serieproduserte bil med framhjulsdrift. Dertil med minst speil.
– Det er ikke så nøye med det, flirer Røysland.

SOM EN BÅT: Denne Cadillacen krever sitt å manøvrere i et bybilde. – Ikke spør hvor fort den går før jeg har fått den i plan, forteller eieren, Jørgen Røysland.
Back To Top