fbpx
skip to Main Content

Tigerungene er ute for første gang

Fakta: Om amurtigre
 • Norsk navn: Amurtiger
 • Latinsk navn:Panthera tigris altaica
 • Utbredelse: Asia (Sibir, Nord-Korea og Kina)
 • Leveområde: Skog
 • Vekt: 100-300 kg
 • Kroppslengde: 1,4-2,8 m
 • Halelengde: 60-110 cm
 • Mankehøyde: 80-110 cm
 • Levealder: 15-20 år
 • Antall unger: 2-4
 • Drektighetstid: 3,5 måneder
 • Føde: Hjortedyr, villsvin, andre dyr og fisk
 • Status: Sterkt truet (IUCN Red List)

Etter mye trening og forberedelser de siste ukene ble de to ni uker gamle tigerungene sluppet ut sammen med de andre tigrene i Dyreparken i Kristiansand i slutten av juli.

 

– Dette er første gang tigerungene er ute etter at de ble født utendørs 14. mai. Frem til nå har de vært inne med moren, Boonya. Den lille hannen, som hadde en skade i beinet, er nå helt fin, og sammen med søsteren er de nå omsider å se i det store uteområdet, sier dyrepasser Even Grønnerø.

Even og de andre dyrepasserne har brukt de siste ukene godt på å la de andre tigrene få komme bort og snuse på de ni uker gamle tigerungene inne på bakrommet. Trygt adskilt av vegger og med muligheter for å separere dem dersom noe skulle oppstå. Treningen har gått fint, og i sommer fikk de være litt sammen inne på bakrommet.

Det var den endelige prøven, og i slutten av juli ble tigerungene sluppet ut.

– Utslippet i dag gikk veldig fint. Det er gøy å se at det vi har trent på har fungert godt, og det er gøy å se tigrene ute. De tre storesøsknene som ble født høsten 2021 er veldig aktive og er hele tiden borte hos de små og mor Boonya. De synes tydeligvis at dette er spennende, avslutter Even.

Med de to små er det nå 7 tigere i Dyreparken.

Back To Top