fbpx
skip to Main Content

Oppdatert: Drøy avslutning på musikkvideo

Artistene Christine Wassengen og Leon Ramirez fra Kristiansand har laget en musikkvideo til deres single Bandolero, som Sørlandsavisen har fått æren av å holde premieren på. Den kan du se nederst i artikkelen.

 

Alle sangene som artist og låtskriver, Christine Wassengen, har gitt ut, har gått i rotasjon på Sørlandsradioen, men akkurat denne låta har fått ekstra mye oppmerksomhet. Christine vedgår at hun selv har gjennomgått et massivt sjangerskifte for å kunne realisere samarbeidet med rapperen Leon Ramirez.
– Musikken er litt annerledes enn den jeg har hatt for vane å gi ut. Mange lyttere sier de har lagt den på spillelista si, hvilket er gledelig, forteller Wassengen.

Leon Ramirez hadde ikke anledning til å være med på intervjuet. På bildet, ved siden av Christine Wassengen, sitter videograf og regissør, Ilias Shakhbiev.

De hadde kun én natt

Bandolero er tittelen på en låt Christine spilte inn sammen med kristiansandsrapperen, Leon Ramirez, og ga ut den 14. april i år. Egentlig skulle de fremføre sangen «live» under Den Internasjonale Kulturfestivalen i sommer, men sykdom kom i veien.
– Da ble jeg syk og hadde dessverre ikke stemme til å fremføre.

Leon Ramirez tok en selfie med Christine Wassengen under innspillingen av musikkvideoen. Foto: privat

Det var Leon Ramirez som tok initiativ til å lage musikkvideo til låta.
– Det ble avtalt ganske tidlig i prosessen at denne skulle vi lage video til.

Videoen ble spilt inn i løpet av en natt i Kristiansand.
– Vi kjørte rundt halve natta og alle skulle tidlig på jobb dagen derpå, men mesteparten foregår inne på et lager. Vi hadde leid en bil kun for denne dagen, så det ble en lang natt, bekrefter Christine.

Traff hverandre på fest

Samarbeidet med rapperen kom i stand ved at Christine traff ham på en fest, hvorpå hun tilbød seg å komme og synge i studioet hans dersom han hadde et prosjekt som kunne passet.
– Han var ikke vanskelig å be. Så enkelt var det.

Regissør og videograf er Ilias Shakhbiev fra Kristiansand. Han er ganske ny i ”gamet”, men hadde det frotrinnet at han hadde samarbeidet med Leon om en musikkvideo tidligere. Dermed visste han litt hva han gikk til.
– Jeg har drevet med dette mest på hobbybasis, men de siste fire årene har det vokst til å inkludere større og større prosjekter, sier han beskjedent.

Unngikk hverandre i 12 år

Ilias og Leon gikk på skole sammen, men omgikk ikke hverandre sosialt etter skolegangen var ferdig. Tilfeldighetene skulle ha det til at de to ikke møttes igjen før det var gått 12 år. Da de fant ut at de hadde sammenfallende interesser, ble ideen om samarbeid født.

Interessen for video har han hatt siden han var liten.
– Det begynte med at jeg tok litt bilder med en mobiltelefon. Da jeg kjøpte ordentlig kamera, vokste bare interessen. Fra å ta bryllupsbilder avanserte jeg til å ta reklamebilder for venner og bekjente. Bandolero er min fjerde musikkvideo. Kvaliteten på denne er bedre enn de tidligere fordi jeg har blitt bedre.

Filmpreg og fremdrift

Kvalitet kan være så mangt, men for Ilias er det helt spesielle egenskaper som bestemmer om videoen er god eller dårlig.
– Jeg liker at det ser ut som en spillefilm. Jeg har forsøkt å skape en «cinematic look», som det heter, og lagt litt handling til den, for å skape en fremdrift.

I tilfellet med Bandolero, var tanken klar.
– Selve sangen har jo egentlig et klart budskap. Min jobb som videograf og regissør var bare å tilføre litt mer dybde og vekt til teksten. Da jeg hørte teksten og sangen fikk jeg raskt en idé, og den ble straks tydeligere da jeg møtte Christine for første gang.

Tar kontroll

Teksten handler om å være i et usunt forhold til en manipulerende fyr. I videoen er det Leon som spiller den kyniske kjæresten, som passasjer i Christines bil, men på slutten av videoen er han ikke der lenger. Da har hovedpersonen tatt kontroll over situasjonen, og avslutningen på videoen kan tolkes i ganske bestialske retninger.
– Vi ble enige at hun måtte sette punktumet. Hun står ikke bare foran kamera og synger, understreker Ilias, som roser sangtalentet opp i skyene:

– Vanligvis tar det litt tid, men når det gjaldt Christine skjønte jeg ganske raskt at hun hadde et talent da jeg møtte henne første gangen.

 

 

Back To Top