fbpx
skip to Main Content
Bjerke020442022. Holter Odin-kusk Vidar Tjomsland etter seieren i 6.løp V75-4 H.M. Kongens pokalløp. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Travsport

Grenseløs fremgang for Tjomsland-brødre

Øystein og Vidar Tjomsland fra Søgne regjerte hvert sitt land forrige onsdag kveld. Storebror Øysteins seier i Sverige ble fulgt opp en trippel på norsk jord fra lillebror Vidar.

 

Øystein (52) og Vidar (40) Tjomsland har gjennom en årrekke tilhørt Norges fremste innen travsporten. Storebror fremfor alt som trener og også de siste årene mer og mer anerkjent som en av de dyktigste kuskene til å få frem det beste av de ofte litt vanskelige kaldblodshestene. Lillebror Vidar har i to tiår hevdet seg i toppen blant kuskene med såkalt stallmannslisens.

Løpt inn over 13 millioner

Sammen er de viktige deler av storbedriften Team Tjomsland, som totalt teller rundt 200 hester i trening fordelt på staller på Sørlandets Travpark, i Søgne og i svenske Sundsvall. Så langt i 2023 har stallhestene hos Tjomsland løpt inn mer enn 13 millioner kroner i premiepenger, og flere pengestinne løp venter utover høsten.

Strålende

At stallformen fortsatt sitter i ble onsdag kveld et godt bevis på. På hjemmebane i Travparken styrte Vidar inn stallhestene Brenne Bingo og Lesja Odin til sterke seire, før han sikret seg ytterligere en seier bak samboer Stine Birkelands Trø Tellus. På den svenske hovedstadsbanen regjerte Øystein, som bak svært talentfull, men akk så skadeplagede, Night Hawk kunne innkassere en imponerende triumf – den andre på like mange forsøk så langt denne sesongen.
– Night Hawk var strålende, fastslo Tjomsland etter løpet og trengte ikke store overtalelsesevner for å sikre gehør for en slik uttalelse.

Svenskene var imponerte

Det svenske fagmediet Kanal75 leverte følgende omtale av prestasjonen.
– I Night Hawk har Tjomsland något extra til häst och femåringen imponerade när han vann V86 trots ett tufft lopp utvändigt om ledaren.

Tjomslands hester har så langt i 2023 vunnet ikke mindre enn 151 løp.

Øystein og Vidar Tjomsland fra Søgne regjerte hvert sitt land onsdag kveld. Storebror Øysteins seier i Sverige ble fulgt opp en trippel på norsk jord fra lillebror Vidar. Her intervjues Øystein Tjomsland av Kurt Hella.
Back To Top