fbpx
skip to Main Content

Satser høyt og herlig

Bydelsfestivalen Høyt & Hærlig fasiliterte en høy stemning på Tinnheia andre helga i august. Festivalledelsen er allerede i gang med planlegging av neste års festival.

 

Tinnheia Høyt & Hærlig er opprinnelig en gruppe startet av Jan Inge Åsland for å finne på aktiviteter og gode opplevelser for folk på Tinnheia.
– I 2022 arrangerte vi vår første Festival, som ble en kjempesuksess. Årets festival ble enda bedre forteller festivalsjef, Jan Inge Åsland.

Budsjett i balanse

Med et budsjett på 700 000 kroner var det en spent festivalsjef i dagene før festivalstart.
– Billettsalget gikk tregt i starten av annonseringen av festivalen, men tok seg veldig opp i dagene før festivalstart. Det ble solgt 200 billetter på fredag og 350 billetter på lørdag, sier Åsland.

I FORM: Alex Rosen og festivalsjef Jan Inge Åsland. Alex Rosen holdt et forrykende show til stor glede for publikum.

God stemning

Det var en virvelvind av en artist publikum fikk oppleve under Alex Rosén sin nesten to timer lange opptreden som innledet festivalen på fredagskvelden.
– Veldig hyggelig å komme til Tinnheia. Forestillingen min er en blanding av sang og flere forskjellige show jeg tidligere har hatt, sier Alex.

Den profilerte artisten er i disse dager i studio med innspilling av en dobbelt LP som kommer ut på vinyl.
Fredagen ble avsluttet med konsert med «Classic rock gutta» bestående av Stein Roger Sordal, Kjetil Grande, Kjetil Nordhus, Trond breen, Bjarne Severinsen, Tommy Jacsonville og Bernt Fjellestad. Bandet fremførte klassikere fra blant andre Deep Purple, Black sabbath, Jimi Hendrix, Pink Floyd, U2 med flere. Udødelige klassikere satt rockefoten i gang blant publikum og ble en fin avslutning på fredagskvelden.

God samarbeid

Jan Inge Åsland berømmer det gode samarbeidet fra de mange aktører og sponsorer som var med på å gjøre festivalen til en suksess.
– Vi ble møtt med stor velvilje og entusiasme fra lokale krefter innen næringsliv, foreninger og lag. Det gode samarbeidet med Ravnedalen Live var viktig.

Arrangement for barn og ungdom

Årets festival gikk av stabelen i Vigørhallen. Ifølge Åsland er FK Vigør også en stor og viktig samarbeidspartner.

«Vigør Samfunn» er en egen stiftelse under FK Vigør som arbeider mot sosiale og kulturelle barrierer, rasisme, diskriminering og hets. Målsettingen er å å ta et større samfunnsansvar for alle barn og ungdom i Vigør-bydelene, Grim, Tinnheia og Hellemyr.

Lørdag formiddag ble det arrangert stafett med oppmøte på Idda kunstgress og gratis konsert etterpå for barn og ungdom i Vigørhallen. Geir Torvund, leder i «Vigør samfunn» fremhever det gode samarbeidet med festivalledelsen.

– Vi samarbeidet på flere plan og bidro med utlån av Vigørhallen. Vigør samfunn bidro med dugnadsfolk før, under, og etter festivalen. Vi fikk hjelp av festivalen med flyveblader til barne- og ungdoms arrangementet «stafett og konsert» og lånte scene, lyd og lys. Vigør samfunn fikk hjelp til premier fra Høyt & hærlig, så et meget godt team ble det.

Forrykende avslutning

Lørdagskvelden startet med konsert med Jonny Boy og ble etterfulgt av en duo konsert med Stein Roger Sordal og Kenneth Silden. Østre Gasværk fra Danmark avsluttet festivalen med en forrykende konsert. Her ble det stor allsangfaktor, da mange nordmenn kjenner Kim Larsens klassikere nesten like godt som våre danske naboer. Østre Gasværk spiller Kim Larsen og Gasolin-låter med nerve og dyp respekt for originalen. Kim Larsen og Gasolin-låter med nerve og dyp respekt for originalene.

Den gode festivalopplevelsen skapes gjerne som øyeblikk, skapt av samspillet mellom festival-teamet, mennesker og sted. Det har festivalen lykkes godt med.

Back To Top