fbpx
skip to Main Content
Takket være et godt samarbeid mellom politikerne i gamle Songdalen kommune, Jan Erik Tønnesland og Kjetil Aasen, og Nils Magne Håkedal i Greipstad IL, er den nye fotballhallen blitt realisert.

Fotballens nye storstue i Greipstad er åpnet

Fotballens nye storstue i Greipstad, Søgne og Greipstad Sparebank-hallen ved Hortemo idrettspark, ble nylig formelt åpnet på beste vis.

 

I 2019 ble det skrevet idrettshistorie i Greipstad da Hortemo idrettspark formelt ble åpnet. Lørdag 9. september ble det skrevet et nytt flott kapitel i den samme idrettshistorien, da Søgne og Greipstad Sparebank-hallen ble åpnet.

Der hvor idrettsparken har stimulert til mye god og sunn aktivitet, håper så vel Jardarr Lie som Kristin Nygård Schau at den nye fotballhallen kan stimulere til enda større aktivitet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Svært mange var møtt frem til åpningen.

– Fotballsesongen har frem til i dag startet på våren og blitt avsluttet på høsten. Nå kan vi realisere en visjon vi har, hvor vi gjennom Greipstad-piloten kan ha en arena for alle, fra de minste til de eldste, ved at fotballen blir en helårsidrett. Med en ny hall, kan vi skape et godt miljø som kan favne alle, og med et sosialt rom som vi jobber for å få realisert i tilknytning til hallen, vil forutsetningene være de aller beste, fremholder Jardarr Lie som har vært med i hallkomiteen sammen med Kristin Nygård Schau og flere andre.

Mye dugnadsånd

– Jeg tror det er vanvittig mye dugnadsånd hos de eldre som egentlig ønsker å bidra, men som vi ikke har fått tak i. I tillegg blir hallen en god rekrutteringsarena som man ikke finner andre steder, sier Lie.

– Med ny hall kan vi utvide sesongen vesentlig, og kan arrangere turneringer i eget miljø. Det vil gi klubben en oppmerksomhet som vi ellers ikke ville ha fått, legger han til.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det planlegges et tilbygg til hallen, et sosialt rom, med treningsstudio og kiosk, slik at hallen kan bli et samlingspunkt for hele bygda og for alle aldre.

– Noe av bakgrunnen for at vi ønsket å få bygget en slik hall, var at vi ikke kunne spille fotball fordi banene ikke ble brøytet vinterstid, sier Kristin Nygård Schau.

– Vi mistet mange på veien da vi ikke kunne tilby et godt treningstilbud vintertid. Vi er avhengig av alle barn på hvert eneste kull slik at vi kan stille lag på alle alderstrinn, sier Nygård Schau.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Nils Magne Håkegård, Kristin Nygård Schau og Jardarr Lie har jobbet lenge for å få realisert fotballhallen.

Kjempeviktig for nærmiljøet

– Det er kjempeviktig for et nærmiljø å ha en idrettsklubb som kan gi brede og gode tilbud. Vi håper vi nå kan få med enda flere. Vi ønsker ikke at barn og unge skal henge på Nodeland eller i byen, men heller bli med her. Klarer vi å skape et godt miljø rundt hallen, kan vi tiltrekke oss mange flere enn det vi klarer i dag, legger Nygård Schau til.

Begge streker under at hallen skal være et sosialt samlingspunkt for hele Greipstad, også dem som ikke er med i idrettslaget. Derfor planlegges det både sosialrom, treningsstudio og kiosk i tilbygget til hallen, som er det siste byggetrinnet som skal reises innen fotballhallen er komplett.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Slik ser hallen ut innvendig.

Legger fint til rette for at enda flere kan bli med

Yngvar Håkonsen fra Agder fotballkrets var en av dem som var møtt frem til åpningen av Søgne og Greipstad Sparebank-hallen. Han likte godt det han fikk se.
– Dette er en flott hall som legger til rette for at enda flere kan spille fotball, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Isabella Fossheim fra Greipstad underholdt med nydelig sang, som gav en flott og høytidelig ramme rundt åpningsmarkeringen.

Han sier videre en slik hall er viktig da fotballkretsen opplever at langt flere yngre nå enn tidligere ønsker å spille fotball.

Jan Erik Tønnesland og Kjetil Aasen satt begge i kommunestyret i Songdalen da planene om å få reist en fotballhall på Hortemo ble aktualisert. Der administrasjonen i gamle Songdalen kommune ikke var overvettes begeistret for at det skulle brukes 50 millioner kroner på å få bygget en fotballhall, var det et stort flertall i politiske miljøet som ønsket at hallen skulle komme.

I følge Nils Magne Håkegård og Kristin Nygård Schau i hallkomiteen er det snart ti år siden at Greipstad IL ønsket å få hallen realisert, men planene stoppet noe opp. Den pågående prosessen med kommunesammenslåingen med Søgne og Kristiansand fikk fortgang i planene. Gamle Songdalen-politikere tok ansvar, og engasjementet gjorde at politikerne i nye Kristiansand kommune og idrettsetaten også jobbet for å få dette til. Før sammenslåingen i 2020, var alle nødvendige vedtak gjort og økonomien kommet på plass.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Den nye Søgne og Greipstad Sparebank-hallen er på over 3.000 kvadratmeter.

Fakta om Søgne og Greipstad Sparebank-hallen:

Hallen er på 3.150 kvadrat og inneholder en stor 7´er bane med kunstgress. Kunstgressbanen er 50 meter bred og nesten 70 meter lang, og kan beskrives både som en stor 7´er-bane og en liten 9´er-bane, og rommer også to 5´er-baner.

Takket være et godt samarbeid mellom politikerne i gamle Songdalen kommune, Jan Erik Tønnesland og Kjetil Aasen, og Nils Magne Håkedal i Greipstad IL, er den nye fotballhallen blitt realisert.
Back To Top