fbpx
skip to Main Content
Porsche Mobil 1 Supercup, Zandvoort 2023 Vorstart #20 Roar Lindland (N, Pierre Martinet by Almeras)

Roar Lindland erstattet Aksel Lund Svindal

Den erfarne Porsche-føreren fra Lyngdal, Roar Lindland erstattet Aksel Lund Svindal i Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen.

 

Årets racingsesong ble avsluttet med en stor opptur for Roar Lindland, som i siste liten måtte erstatte Aksel Lund Svindal i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen forrige helg.

Egentlig var sesongen til Roar Lindland over etter det siste løpet i Porsche Supercup på Monza, men da Aksel Lund Svindal måtte stå over Carrera Cup Scandinavia-løpet på hjemmebane på grunn av fødsel, var det Roar Lindland som erstattet den tidligere alpinisten.

Den tidligere alpinisten, Aksel Lund Svindal, la opp som alpinist i 2019 og debuterte som rallycrossfører i fjor. Han ble nylig far til sitt første barn, og Roar Lindland fra Lyngdal gjorde derfor et lite comeback i det skandinaviske mesterskapet og på hjemmebanen i Rudskogen, den andre helga i september. Lindland er akkurat ferdig med årets sesong i Porsche Supercup, som kjører med samme type bil som brukes i Carrera Cup Scandinavia.

– En fødsel er helt fantastisk, men kan også være en tøff påkjenning for mor og barn. Nå har vi noen rolige dager hjemme for å passe på så alle kan komme seg tilbake i god form, sier Aksel Lund Svindal.

– Jeg var jo ikke helt forberedt på dette. Jeg kjenner jo bilen godt, og har kjørt mye på Rudskogen tidligere, selv om det var med den forrige modellen. Jeg har stor respekt for toppførerne i Carrera Cup Scandinavia, sier Lindland.

Tilbake i pro-klassen

Lindland har akkurat lagt bak seg åtte løp i Porsche Supercup, som er en av supportseriene til Formel 1. Etter å ha vunnet ProAm-tittelen fire ganger, var han i år tilbake i Pro-klassen og hadde også en viktig jobb med å være mentor for sin unge teamkamerat Alessandro Ghiretti, som endte til slutt på en sterk sjuendeplass i mesterskapet, mens Roar ble nummer 27.

– Selv var jeg mye uheldig i årets sesong, men som team lykkes vi godt.

– Jeg kjører jo samme type bil i Supercupen, men det var likevel litt sommerfugler i magen da treningen ble avlyst på grunn av tåke, og vi måtte rett inn i kvalifisering. Jeg vet at nivået på den skandinaviske serien er høyt, og det var en stund siden jeg hadde kjørt på Rudskogen, men det gikk bra, sier 46-åringen fra Lyngdal.

Plasseringer

I de tre løpene ble det 9., 8. og 6. plass, og Roar ble også bestemann i ProAm-klassen med to 1. plasser og en 2. plass.

– Det var veldig bra at vi fikk kjørt med bilen med det norske flagget på da Aksel ikke kunne. Det er viktig med mer norsk deltakelse i Carrera Cup Scandinavia, synes jeg, og jeg har et veldig godt samarbeid med Porsche Norge som også bidro til at dette ble mulig.

Løpene som gikk sammen med den årlige Porsche Festivalen ble en stor publikumssuksess med over 10 000 tilskuere og god stemning. Nå venter vinterpausen for Lindland, som ennå ikke har bestemt seg for hva 2024 bringer på racing-fronten.

Back To Top