fbpx
skip to Main Content
- Tangen Tone har vist veldig for i det siste, og hun er den speedigste hoppa jeg noen gang har kjørt. Dette var fortjent og veldig gøy, sier Guro Lauvdal Mangseth. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Tre storløpsseire og 350.000 i premiepenger for Øystein Tjomsland

Øystein Tjomsland sikret seg ikke mindre enn tre sekssifrede seierssjekker da hans stallhester dominerte storløpene på Biri Travbane lørdag.

 

Storløp etter storløp avløste hverandre på Biri Travbane lørdag ettermiddag. I begivenhetenes sentrum; Øystein Tjomsland fra Søgne. 52-åringens hester fortsetter sin fantastiske sesong, og lørdag sikret sørlandshestene seg tre prestisjefylte storløpspokaler.
– Jeg er veldig fornøyd når vi klarer å vinne tre løp på en slik dag, fastslo en sindig Tjomsland etter å ha forsikret seg om at Tangen Tone, Norheim Bork og Grislefaksen G.L. var sine konkurrenter overlegne.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Norheim Bork og kusk Øystein Tjomsland travet inn til flott seier i Atom Vinters æresløp. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Fortjent seier

Førstnevnte fikk sin etterlengtede seier, den første for sesongen, etter en serie gode løp gjennom sommeren. Sammen med kusk Tom Erik Solberg kunne Tangen Tone heve seierssjekken på 125.000 kroner etter å ha vunnet finalen av Veikle Balder Cup.
– Det var sterkt av henne å holde helt inn. Det ble et ordentlig race og hun leverte en topp prestasjon, fortalte Tjomsland og fikk støtte av sin assistenttrener Guro Lauvdal Mangseth.

– Tangen Tone har vist veldig for i det siste, og hun er den «speedigste» hoppa jeg noen gang har kjørt. Dette var fortjent og veldig gøy.

Hoppende glad assistenttrener

Lauvdal Mangseth ble også hoppende glad da hennes andre passhest, Norheim Bork, leverte et toppløp til seier i Atom Vinters æresløp, en seier verd 100.000 kroner. Øystein Tjomsland satt selv i sulkyen og bød på en følelsesladet seiersgest da hesten passerte målstreken som vinner.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Oppasser Guro Lauvdal Mangseth var hoppende glad etter Norheim Borks seier i Atom Vinters æresløp. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

– Norheim Bork hadde et hardt løp på papiret, men til tross for galopp underveis og et tungt løp, gjorde han det bra. Det er et voldsomt potensial i ham, og går han bare i trav følger han de beste i årgangen i langløpene. Han kommer til å nå langt, og dette var et stort løp å vinne, understreket Tjomsland.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Grislefaksen med kusk Tom Erik Solberg i slulkyen vant 9.løp V75-7 Vintillatravet. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Voldsomt god

Grislefaksen G.L. viste frem sine kjempekrefter da han sammen med Tom Erik Solberg i sulkyen kjempet helhjertet inn til seier i Vintilla Travet, et gjevt løp med 125.000 kroner til vinneren.
– Det var ikke overraskende at Grislefaksen G.L. vant løpet. Han er voldsomt god og har hevdet seg mot de beste i landet gjennom hele sesongen, påpekte stortreneren fra Søgne etter løpet.

Back To Top