fbpx
skip to Main Content

Rondt forbi – uke 41

Vi tar pulsen på Kristiansand.

 

Aktivitetspark på Øvre Torv

Kristiansand kommune melder om at årets julemarked åpner 25. november, samme dag som isbanen Kompis åpner på Øvre Torv. Nytt av året er at de 35 pyntede bodene blir plassert på nedre Torv, mens Øvre Torv blir aktivitetspark og Byhallen gir plass til et kunstmarked.

Byggedag og byggepris

Kristiansand Byggforum arrangerer hvert år en Byggedag. Årets arrangement holdes mandag 6. november på Hotell Norge i konferansesalen «Stup». Konferansen arrangeres for 27. gang i år. I år blir det faglige innlegg om energi, materialbruk, markedssituasjonen og byggebørsen, i tillegg til utdeling av den årlige Byggeprisen.

Syv tilskudd til frivilligheten

Nå utlyses syv tilskuddsordninger innen helse-, kultur- og oppvekstfeltet. Søknadsfrist 20. november 2023. Kristiansand kommune har flere tilskuddsordninger som har som mål å skape en god kommune for alle. Nå utlyses syv av disse tilskuddsordningene. Samtlige ordninger har elektronisk søknadsskjema.

Subsidierer piggdekk til sykkel

Også i år kan du få støtte av Kristiansand kommune til kjøp av sykkelpiggdekk. Kampanjen varer fram til 15. desember, eller så lenge pengene rekker. Ikke la været stoppe deg fra å sykle i vinter. Nå kan du kjøpe sykkelpiggdekk til redusert pris i utvalgte sykkelforretninger og verksted. Kommunen dekker 400 kroner per dekk til innbyggere i Kristiansand. Hensikten med tilskuddet er å tilrettelegge for at flest mulig kan bruke sykkelen året rundt. Om vinteren anbefales det å sykle med piggdekk siden veiene kan fryse kjapt og piggdekk gir ekstra grep.

Årets TV-aksjon

Søndag 22. oktober går TV-aksjonen 2023 til Redd barnas arbeid med barns rettigheter.
– Vi håper at hele kommunen blir med og at alle i lokalmiljøet har lyst til å bidra til årets aksjon, sier TV-aksjonens kommunekomite. For privatpersoner er det hovedsakelig på selve TV-aksjonsdagen man kan bli bøssebærer og/eller gi bidrag.Registrer deg som bøssebærer på blimed.no. Organisasjoner, næringslivsaktører og andre bidragsytere kan velge å gi før aksjonsdagen. Det kan man gjøre ved å registrere beløpene sine på TV-aksjonens giversider og få en faktura tilsendt, eller ved å bruke Spleis for å starte egne innsamlinger.

Nye restauranter og barer

Bakgården (bildet) flyttet nylig inn i de nedlagte restaurantlokalene ved hovedbiblioteket, hvor Glipp holdt til, og siden Solsiden. Den nye restauranten er overhalt og hadde åpning lørdag 7. oktober.
– Det ble dyrere enn forventet, og vi er ikke helt i mål med dekoren. Enkelte av møblene mangler ennå, så vi måtte låne møbler, men dette skal ikke kundene merke noe til, forteller en av eierne, Rune Kårbø.

Restauranten fungerer som en cocktailbar med DJ på kveldstid.
– Fra klokka 11 til 17 er det lunsjservering.

Bakgården og Bakgården Både Og har lagt i nedre del av Rådhusgata i 30 år. I Bakgården Både Og sine gamle lokaler åpner en ny bar som heter Enten Eller.

Nye forretninger

Donut Palace sin filial i Elvegata, hvor Happy Donuts lå tidligere, åpner det snart et lignende konsept men mer rettet mot studentene som går på skole i nærområdet. Øverst i Markens, i de gamle lokalene til klesforretningen I Say, åpner det i disse dager en asiatisk matbutikk.

Back To Top