fbpx
skip to Main Content

Kroken Caravan

Bobilboom på caravanmesse

LEKKERT: Laika Ecovip byr på smakfullt interiør og praktiske løsninger.

Med prisavslag på opp til 400 000 kroner ble det fart i bobilsalget under messedagene hos Kroken i Sørlandsparken siste helga i september.

 

– Vi har biler på lager som er overliggere og som vi selger til svært gunstige priser, forteller Håvard Nuland, salgssjef hos Kroken Caravan. Han og kollegaene har hatt travle dager under messa og kan fornøyd oppsummere at fire bobiler og en campingvogn har fått nye eiere i løpet av messedagene.

I tillegg har flere meldt interesse.
– Vi har landet noen kontrakter, så det blir nok flere salg som resultat av messedagene. Dessuten er det sånn at messeprisene gjelder ut oktober eller så langt beholdningen rekker, legger han til.

400 000 kroner i avslag på ny bobil er ikke akkurat hverdagskost i bransjen, men det var tilfelle med en godt utstyrt Laika Ecovip som nå selges for 1 599 000 kroner. Med lengde på 7,40 meter, fire sengeplasser og det meste av utstyr burde det ligge vel tilrette for komfortabel bobilferie.

– Det er en overligger, en 22-modell som vi selger til «gammel» pris pluss at vi gir 100 000  kroner i ekstra rabatt, hvilket gir i sum en rabatt på 400 000 kroner, påpeker Nuland.

En 2023-modell av samme bil er også utstilt, den har prislapp pålydende 1 959 000 kroner.
– Det er samme bil med likt utstyr, og kun utvendig dekor skiller de to bilene. Når vi så tar i betraktning at det ikke like stort fokus på årsmodell som på personbiler, så er det klart et gunstig tilbud å gå for en overligger som fremstår som ny og med full garanti, understreker Nuland.

STILIG: Lyslister høyt og lavt sørger for stemning ombord i Laika Ecovip.

Fukt- og gasstest viktig

Fukt- og gasstest er viktig for caravanfolket, enten de reiser med bobil eller campingvogn. Slik test var på tilbud under messedagene.
– Årlig fukttest er nødvendig for å opprettholde garantien, men det er også viktig å følge opp etter at garantien har utløpt, påpeker verksmester Bjarne Hansen.

– Har du superforsikring på bil eller vogn, vil utbedring av fuktskader bli dekket i de fleste tilfeller, men – og det er viktig å understreke – det kreves også da en årlig fukttest på samme måte som i garantiperioden, understreker han.

Langveisfarende kunder

Ekteparet Liv Verås og Ivar Sletsjøe hadde tatt turen fra Larvik til messedagene i sin store Hymer bobil. De er for faste kunder å regne hos Kroken i Sørlandsparken til tross for en viss avstand fra bosted.
– Vi er kjempefornøyd med Kroken og dette er vår tredje bobil som vi har kjøpt i Kroken-systemet, forteller de to som har stilt opp bilen på baksiden av bygget, klar for overnatting.

– Kjempegreit å kunne stå her fritt om natten når vi skal ha ordnet noe med bilen, og så er det jo kort vei til alle butikkene i Sørlandsparken, påpeker Liv.

Hymer’en tok de i bruk i april og den har allerede rukket å rulle adskillige mil rundt i Norge.
– Vi begynner gjerne sesongen med tur til fjells om våren da vi er særlig glad i Valdresflya. Om sommeren blir det tur til Bagatell camping på Fevik, der har vi vært i 15 år nå. Der har vi blitt godt kjent både med vertskapet og med «naboene» som også for en stor del er gjengangere, forteller de.

Hjemmekoselig: Ivar og Liv i «finstua» hvor de tilbringer mange timer på bobilferie.
ENTUSIASTER: Liv Verås og Ivar Sletsjøe tok turen fra Larvik til caravanmessa hos Kroken hvor de er fornøyde kunder. Hymer’en er tredje bobil de kjøper fra Kroken.

Frihet med hus på hjul

Om høsten blir det weekendturer, gjerne til fjells da også, om ikke turen går til Kristiansand og Kroken.
– Det er dette med friheten, at vi kan dra når vi vil, alt står jo klart i bilen hele tiden, forteller Ivar som avslører at de begynte egentlig med campingvogn for flere år siden.

– Akkurat det ble en kortvarig affære, det traff ikke helt for oss. Nå er det kun bobil som gjelder, slår han fast.

Hymer’en til 3,5 millioner ruver godt på veien med tre aksler og totalvekt langt over 3,5 tonn. Den bygger på Mercedes chassis og en 170 hestekrefter sterk motor sørger for fremdrift. Det krever utvidet førerkort opp til 7,5 tonn for å kjøre en slik. Både Liv og Ivar har slikt førerkort og de deler på å kjøre.

– Vi villcamper for en stor del, og slår oss til der det er fint. Da får vi virkelig frihetsfølelsen. Med solceller, ekstra batterier og inverter som gir 220 volt strøm er det ikke noe problem å slå seg til i villmarka, forteller ekteparet.

De har allerede logget 70 overnattinger siden april, så bobilen er i flittig bruk gjennom en lang sesong.
– Når det går mot vinter, setter vi den inn for lagring, så er det bare å glede seg til våren og en ny sesong, smiler de to bobilentusiastene.

 

Back To Top