fbpx
skip to Main Content

Riddere til jernhest

SØRLANDSPARKEN: Knightfall er ikke bare navnet på en TV-serie. Det er også navnet på en motorsykkelklubb som har som formål å støtte ulike typer av veldedighetsarbeid. De har ordnet kickback-avtaler med blant andre Egon på Sørlandssenteret, hvor de har medlemsmøter hver onsdag.

 

– Ja, her er det vanlig å ha med ektefeller og barn.

KLUBBENS LOGO: Bokstavene K, T og L er markerte da de står for kameratskap, trivsel og lojalitet.

Sosialt

De sitter innerst i et vindushjørne på Egon i Sørlandssenteret, gjengen som utgir motorsykkelklubben Knightfall MC. Det gjør de hver onsdag.
– Vi møtes her, på halvveien, ettersom vi også har medlemmer fra både Søgne, Kristiansand og Lillesand-traktene, forteller en av klubbens grunnleggere, Geir Martin Kalleklev.

– Onsdagene er blitt en klubbkveld hvor vi møtes her, og alle som vil snakke med oss, kan treffe oss her, spise litt eller ta en kaffe. Forrige onsdag hadde vi besøk av 8-10 medlemmer av en annen klubb fra Grimstad. Her er vi lett tilgjengelige, forteller en av de tre kvinnelige medlemmene i klubben, Rakel Svendsen fra Søgne. Hun har med mannen Svein Inge og datteren Hedda. I tillegg er Kurt Tømmervik, en venn av Geir, med for anledningen.

Lidenskap for humanitært arbeid

Klubben ble stiftet 1. mai i år og teller 10 medlemmer som kom i lag gjennom deres felles lidenskap for motorsykkel. Alderen på medlemmene spenner fra 36 til 67.
– De fleste er jo foreldre som liker å kjøre tung motorsykkel. Om vi kjører på langtur avhenger av om vi har råd til bensinen, sier Thomas Jørgensen fra Lillesand som en halv-fleip. Han er medlem i klubben og er kanskje den som ser mest ut som en MC-fyr, med skinnvest og langt skjegg.

– Vi har vært på en masse turer, men som klubb har vi ikke vært på turer som krever overnatting ennå. Det er heller ikke alle som har interesse av å dra på MC-treff.

SPONSOR: Egon ved Sørlandssenteret gir bort ti prosent av beløpet på regningen, til Blå Kors Ferier dersom man nevner navnet på MC-klubben, bekrefter assisterende daglig leder, Thomas Dørum.

– Noen av oss er med på to-tre treff i året. Vi var med som klubb på Motorsykkelens Dag på Torvet i Kristiansand i mai, men da som gjester. Det er et godt besøkt arrangement med over 300 sykler, og vi blir nok arrangøren neste år.

– Det er viktig at nye medlemmer også er engasjert i veldedighetsarbeid. Det er grunnpilaren vår, skyter Geir inn.

Egon støtter Blå Kors Ferier

Ti prosent av beløpet på regninga hos dem som spiser eller drikker hos Egon ved Sørlandssenteret går til veldedighet hver gang gjestene nevner Knightfall MC. Ut inneværende år går pengene til Blå Kors Ferier, et ferietilbud lå Kors arrangerer for sårbare familier. Hver tredje måned blir pengene overført. Denne kickback-avtalen har MC-klubben stelt i stand. Til neste år, kan det hende pengene går til en annen veldedig organisasjon.

– Vi sponser idrettslag, som Fløy, Lauvåsen og Vipers, og holder på å utarbeide en avtale med Våg, men dette føyer seg fint inn i rekken av saker vi støtter, forteller Thomas Dørum, Han er assisterende daglig leder ved Egon som feirer 10 år som restaurant på Sørlandssenteret, den 24. oktober.

Klubben har også auksjonert bort gaver fra næringslivet, til inntekt for veldedighet.
– Vi har auksjonert bort to lagringsplasser for motorsykler ved MC Teknikk i Vennesla, samt en kraftig skivelås fra Motorsyklisten i Sødal, forteller Geir Martin.

Tempelriddere

Navnet på klubben refererer til tempelridderne, som drev med veldedighet under vikingtiden. I logoen er bokstavene K, T og L fremhevet med røde bokstaver hos kvinnene, og med blått hos mennene. Bokstavene står for noe som er viktig for klubben.
– K står for kameratskap, T står for trivsel og L´en for lojalitet, påpeker Roman Eck fra Søgne.

KNIGHTFALL MC: Bakerst til venstre står Geir Martin Kalleklev, Roman Eck, Thomas Jørgensen, Svein Inge og Rakel Svendsen, og Ole Johannes Hagen. Foran står Geirs ektefelle, Haruethai Chayanon sammen med datteren Kristina og Svendsens datter Hedda. Terje Vestøl var også tilstede men er ikke med på bildet.
Back To Top