fbpx
skip to Main Content

Gratis middag og gaver til trengende på julaften

– Nå er det mange som sliter økonomisk. Derfor ønsker vi å gjøre noe for dem, forteller restaurantør, Rezan Assad, som deler ut mat og julegaver på julekvelden sammen med kokken fra Sjøhuset.

 

Julaften deler restauranten The Royal Corner i Dronningens gate ut 500 gratis middager til trengende. Maten kan hentes i «garasjen» som er en del av uteserveringen.
– Hvem som helst kan møte opp på Julaften mellom klokka 12:00 og 16:00, og hente seg et varmt måltid. Vi tilbereder det for dem, slik at de kan spise det med det samme de kommer hjem, forteller Rezan Assad, innehaver ved The Royal Corner.

Egen take-away-meny

Han er eier av gatekjøkkenet Campino, som tidligere år har delt ut gratis mat til dem som ikke har råd, men Campino er stengt for renovasjon etter en vannlekkasje i leiligheten over.
– Øyvind Bergheim, som er kokk på Sjøhuset, og jeg var inne på tanken med et julebord, men vi er redd få vil møte opp på grunn av de ikke ønsker å bli sett sittende å spise sammen med andre fattige. Derfor velger vi take-away. Det blir ikke nødvendigvis tradisjonell julemat, men de vil få en egen meny å velge fra.

Leverandører stiller opp

For dem som er dårlig til beins eller ikke er i stand til å hente mat, er det en spisegjest som har tilbudt seg å stille opp som sjåfører. Maten og drikken er delvis eller helt donert av restaurantens leverandører og andre sponsorer.
– Vi spurte dem om de hadde noe mat til overs, som de kunne donere bort. Ferdinands, CB, Nortura, Asko, Gilde, Reinhartsen og Findus bidrar med mat.

INITIATIVTAKEREN: Rezan Assad er innehaver og daglig leder av middelhavsrestauranten The Royal Corner. Foto: privat

Gratis julegaver

Da Jan K. Transeth og Mira Svartnes Thorsen ved Ravnedalen Live hørte om prosjektet, fikk de publikum til å donere gaver via hjelpeorganisasjonen Hjelp Oss Å Hjelpe. Dermed kan trengende også få med seg noen julegaver til familien. Dette tiltaket er Kristiansand Sykkelsenter med på.
– Min kollega, Harald Edvardsen og jeg har også hatt to dager på vårt lager på Lund hvor folk kom forbi med gaver. Vi vet allerede nå at en del mennesker ikke har mulighet for å komme seg inn til byen for egen maskin. Derfor har vi også ordnet med sjåfører, forteller Pernille Hjort ved Ravnedalen Live Crew.

– Spisegjester har også bidratt med kontanter, og dette har vi brukt på gavekort på bowling hos O´Leary´s i Søgne, slik at vi kan dele ut noen ekstra gaver, røper Assad.

The Royal Corner holder åpent hele jula og arrangerer musikkbingo på nyttårsaften.

Back To Top