fbpx
skip to Main Content

Restaurantanmeldelse

Et utsøkt alternativ til den tradisjonelle julematen

Vi har prøvd Håndverkerens ytrefilet.

 

På Håndverkerens á la carte-meny for desember står ytrefilet med løkkrem, selleri, gulrot, spinat, skorsonnerot, fritert potetterte og demi-glace med sennepsfrø.

Utmerket kjøtt

For det første; farven på kjøttet ser veldig delikat og fristende ut. Det svarer til forventningene når det er mørt og velsmakende. Det er ikke for mye kjøtt, men heller ikke for lite. Sammen med tilbehøret er måltidet mettende. Vi skal jo også ha plass til dessert.

Fritert potetterte er en vri vi ikke ser så ofte, og er halve grunnen til at vi sier denne retten er et utsøkt alternativ til den tradisjonelle julematen. Når kokte poteter er tilbehør til nært sagt alt av julemat, er det greit med litt variasjon. Potetterten smaker ikke bare potet.
Gulroten bidrar til litt bitter sprøhet sammen med sellerien, og skorsonneroten topper det hele med en crispy touch av nøttesmak.

Hadde vi bare hatt noe brød til å få med oss all den deilige sausen og løkkremen, hadde det vært perfekt.

PASSE KJENT: Denne desserten virket passet passe kjent, selv om den ikke er helt tradisjonell.

Nydelig dessert

Til dessert hadde vi Hvit sjokolademousse med tindvedbær, tørkede blåbær, brente mandler og tindved yoghurt-is.
Sjokolademoussen var litt pudding-aktig i konsistensen, men likevel luftig og fin.
Tindvedbær er ikke dagligdags her så langt sør, fordi de vokser i nordlige strøk, men minner om multer. Disse, sammen med iskremen som er laget av disse sjeldne og helsefremmende bærene, gir en eksotisk vri på noe som føles kjent og tradisjonelt for sesongen. Alltid deilig med røstede nøter til iskrem. En innertier dersom du har hatt en litt tung middag.

 

Back To Top