fbpx
skip to Main Content
Ordfører Mathias Bernander og leder for Kristiansand Demensforening, Turid Østensen, signerte samarbeidsavtalen 10. januar 2024 som gjør at Kristiansand kommune skal jobbe for et mer demensvennlig samfunn. Foto: Kristiansand kommune

Åpent kurs for alle: Hvordan få et demensvennlig samfunn

Under En By For Alle-uken arrangerer Kristiansand kommune et kurs som er åpent for alle. Tema for kurset er et demensvennlig samfunn.

 

– Dette er et kurs for dem som møter mennesker med demens i hverdagen, sier Camilla Klungland Ousdal i Kristiansand kommune. Det kan være familie, andre som har en venn som har fått demens, butikkansatte som kanskje møter en kunde som har demens.

Kurset arrangeres torsdag 8. februar i underetasjen i Rådhuskvartalet. Kurset er gratis. Ved å bli med på kurset, vil man lære mer om hva et demensvennlig samfunn innebærer. Dette kurset gir kunnskap om hvordan møter mennesker med demens på en best mulig måte gjennom forståelse, respekt og støtte.

– Når flere av oss har mer kunnskap om demens, så vil det føre til et mer demensvennlig samfunn, sier Camilla Klungland Ousdal.

Samarbeidsavtale om demensvennlig kommune

Den 10. januar i år inngikk Kristiansand kommune et samarbeid med Nasjonalforeningen for folkehelsen om å bli en Demensvennlig kommune. Dette innebærer å være med i et arbeid mot et demensvennlig samfunn. Les mer om avtalen her.

Hun peker på at et demensvennlig samfunn handler om å inkludere personer med demens og deres pårørende, og at personer med demens blir mer selvhjulpne og kan leve aktive liv lengst mulig. Et slikt samfunn gjør det enklere og tryggere for personer med demens å mestre hverdagslige aktivitete.

– I samarbeidet med Nasjonalforeningen for folkehelsen, får vi tilgang på dette kurset som gir kunnskap om hvordan møte mennesker med demens og deres pårørende, sier Camilla Klungland Ousdal.

Nasjonalforeningen for folkehelsen fremholder på sine nettsider at ved å bli møtt med respekt og forståelse, vil personer med demens og deres pårørende oppleve trygghet, frihet og verdighet. Kunnskapen bidrar til at arbeidshverdagen til personer i ulike serviceyrker blir enklere, og kommuner og servicenæringer som deltar får et positivt omdømme.

Her kan du lese mer om hva et Demensvennlig samfunn innebærer.

Tilbake til forsiden…

 

Back To Top