fbpx
skip to Main Content

Nyheter

Rondt forbi – uke 5

Vi tar pulsen på Kristiansand og omegn.

 

Signerte avtale om demensvennlig samfunn

Kristiansand kommune har signert en avtale med Nasjonalforeningen for folkehelsen og forpliktet seg til å delta i arbeidet for et mer demensvennlig samfunn.

Det var ordfører Mathias Bernander som signerte på vegne av kommunen. Turid Østensen signerte som leder av Kristiansand demensforening. Avtalen innebærer blant annet at kommunen skal tilby ansatte i offentlig og privat servicenæring gratis kurs i hvordan man kan møte personer med demens. Ordføreren er stolt over signeringen og har lagt ut et innlegg på sin Facebook-side der han skriver at Kristiansand har gjennom mange år gått foran for å satse på et demensvennlig samfunn.

– Vi var tidlig ute med demensplan, og vi har satset stort på en fremtidsrettet demensomsorg, godt illustrert med det flotte tilbudet vi har på Strømmehaven, forteller han.

Han peker på at samfunnet fortsatt har en vei å gå når det gjelder forståelse og kompetanse rundt sykdommen:

– I dag har vi signert en avtale som representerer et viktig skritt i retning. Et skritt i retning mot et samfunn der mennesker med demens opplever større forståelse, respekt, og støtte i alle aspekter av livet sitt. Ved å inngå denne avtalen gir kommunen uttrykk for sitt klare ønske om å legge til rette for at mennesker med demens kan delta fullt ut i samfunnet vårt.

Ansetter folk

Glitre Nett skal de neste ti årene investere nærmere 20 milliarder kroner i videre utvikling av strømnettet for å dekke økt etterspørsel fra kundene. For Glitre Nett betyr dette jakt etter nye medarbeidere som skal bidra til ny nettutbygging. I løpet av 2023 ansatte de totalt 47 personer. Rekrutteringen av nyansatte fortsetter også i år. For øyeblikket har Glitre Nett 17 ledige stillinger innenfor hele bredden av selskapets aktivitetsområder. Arbeidssted for de nye stillingene er spredt på Glitre Netts lokasjoner i Drammen, Kongsberg, Jaren, Arendal, Kristiansand og Lyngdal.

FjordLine med ruter til Bergen

FjordLine starter fra 1. februar en innenriksrute fra Kristiansand til Stavanger og Bergen. Fergene vil gå om natten. For dem som ønsker retur til Kristiansand, vil denne gå via Hirtshals. Billett krever plassreservasjon av sete eller lugar, men det er mulig å reise for under tusen kroner hver vei dersom man reiser uten kjøretøy, hvilket er konkurransedyktig i forhold til fly og tog.

«Ny» barnehage med nytt navn

Rett over nyttår flyttet Kløvergården barnehage inn i de totalrenoverte lokalene til Fergefjellet barnehage. Den nye barnehagen har fått navnet Lømslands vei barnehage.

84 barn, fordelt på fem avdelinger, er på plass i de nye og flotte lokalene. Barnehagen ble åpnet onsdag 3. januar, midt i den verste perioden for snøfallet.

– Vi har ventet veldig lenge på dette. Begge barnehagene hadde et sterkt behov for oppgradering, så det var på høy tid å få bedre fasiliteter. Det er to barnehager med en lang historie som nå slås sammen til én ny. Vi har jobbet tett sammen som én enhet lenge, for å jobbe med kultur og bli kjent med personalet. Vi gleder oss, og går en spennende tid i møte, sier enhetsleder Malene Lehmann.

Back To Top