fbpx
skip to Main Content

Leder

– Kan ikke brøytemannskapet ta litt hensyn?

Brøytekanter er ikke bare bare.

 

Når brøytebilene kommer, blir vi glade. Endelig kan vi bruke veiene igjen. Få ut biler og sykler, og komme oss på jobb, til skolen, til butikken og andre steder vi trenger.

Gleden blir kortvarig når det er mye snø og brøytinga danner en snøvoll rett foran utkjørselen din slik at du ikke kommer deg ut.
Det er for så vidt OK når brøytebilen alt har vært der, og du kan med full innsats og pågangsmot ta de spadetakene som trengs for å få bort den snøen som hindrer deg i å komme deg ut på veien.

Problemet er når du alt har måkt oppkjørselen. Før brøytebilen kommer.
Selv hadde jeg brukt en drøy time på å lage meg en fin gangsti i oppkjørselen natt til første nyttårsdag. Da jeg endelig var ferdig, sliten og kald, der jeg beundret arbeidet, kom brøytebilen og sprøyta snøen fra veien like godt opp i oppkjørselen min, og sperret meg inne.
Kan ikke brøytemannskapet vri litt på plogen og legge snøen en annen plass, i stedet for akkurat der hvor du selv har brøyta?Det samme gjelder bussholdeplassene. De er jo ubrukelige så lenge disse ikke brøytes før helt til sist. Uten buss er det mange som blir isolerte. Hvor er brøytemidlene til busselskapet?

Back To Top