fbpx
skip to Main Content

Ny skuespiller i rollen som Kaptein Sabeltann

Ny skuespiller overtar rollen som Kaptein Sabeltann. Etter 13 sesonger med mørke sommernetter og kanonsmell har kruttrøyken lagt seg for Kyrre Haugen Sydness.

 

– Det er en stor glede å ønske Pål Christian Eggen velkommen inn i verdens beste sjørøvergjeng. Vi gleder oss stort til å se ham på scenen i Kjuttaviga til sommeren, forteller Anniken B. Schjøtt som er markeds- og kommunikasjonsdirektør i Dyreparken.

Sett på TV

Pål Christian Eggen er født i 1976, og er en skuespiller og musikalartist som har tatt sin utdannelse ved Statens teaterhøgskole (2002-2005). Eggen har deltatt i flere skuespill og TV-innspillinger, og er kjent fra Trøndelag Teater, Nationaltheatret og Det norske teatret.

Tilbake i 2011 var Eggen nominert til Heddaprisen i kategorien for beste mannlige hovedrolle for rollen som ulven i Rock’n Roll Wolf, i regi av Tyra Tønnesen ved Trøndelag Teater. I 2019-2021 spilte Pål Christian Eggen hovedrollen som selveste Peer Gynt på Gålå.
– Dette kommer til å bli utrolig gøy. Jeg gleder meg stort til å  ta fatt på denne ikoniske rollen som selveste Kongen på Havet, sier Pål Christian Eggen.

Terje Formoe

Opphavsmann Terje Formoe og regissør Bjørn Sæter har brukt god tid på å finne riktig kandidat til den store rollen som Kaptein Sabeltann.

– Rollen som Kaptein Sabeltann er svært betydningsfull for publikum og fans fra hele landet. Det har derfor vært viktig for oss å bruke tid på prosessen sånn at vi er sikre på at vi har funnet rett kandidat. Gjennom våre samtaler og prøver i studio, og på bakgrunn av Pål Christians personlighet og omfattende erfaring som skuespiller er jeg blitt overbevist om at han er vår mann. Nå har jeg funnet roen og jeg gleder meg stort til å se selveste Kaptein Sabeltann gå i land i Kjuttaviga 4. juli, sier en fornøyd Terje Formoe.

Blir 35 år

Siden første forestilling i 1990 er det solgt 1 990 000 billetter til kveldsforestillingene med den populære kapteinen. Til sommeren vil det igjen sitte om lag 65 000 små og store publikummere i amfiet for å se sin «nye» Kaptein Sabeltann. Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet spilles i perioden 4. juli – 1. august i Dyreparken.

Foruten det spektakulære kveldsshowet i Kjuttaviga, skal Dyreparken også feire 35-årsjubileum for Kaptein Sabeltann. Det vil selvsagt bli daglige sjørøveropptrinn og feststemning med sang og spetakkel, og i Kaptein Sabeltanns Verden kommer Den Sorte Dame hjem fra tokt hver dag med selveste Kaptein Sabeltann og noen hans mest betrodde menn ombord.

Back To Top