fbpx
skip to Main Content

Leder

Modernisme for alle penga

Inn i det gamle og ærverdige bankbygget i Markens har det kommet en ny restaurant. Det er ikke et gatekjøkken denne gang, men det hjelper lite når tilbygget harmonerer så lite.

 

Over den vakre fasaden er det blitt lagt en ekstra etasje som minner om få ting annet enn en bunkers, eller et funkisbygg i beste fall. Er det ikke lov å være konservativ i utformingen av et nybygg for å ta hensyn til det estetiske helhetsinntrykket? Er det en uskreven regel som tilsier at arkitekter ikke har lov til å ta et skritt tilbake og se hva som passer inn i det som allerede er der?

Markedskreftene foretrekker sikkert arealeffektivitet og energisparende utforming, men dersom folk misliker den nye totalløsningen, vil det ha en negativ økonomisk virkning.

McDonalds i Markens har vært en post på turisters guidet tur gjennom byen, og er blitt avbildet fordi det forventes ikke at en hurtigmatkjede som McDonalds får ta i bruk et slikt praktbygg. Omtalen har vært spøkefull og positiv.

Jeg er redd at bygningen vil bli gjenstand for en ny omtale; som er mindre flatterende.

Back To Top