fbpx
skip to Main Content

Bokanmeldelse

Påskekrim for høytiden

Er du på jakt etter en påskekrim og er åpen for å sjekke ut en lokal forfatter, anbefaler vi novellesamlingen «Gift», utgitt av Jan-Erik Vik fra Hånes i 2019.

 

Har du noen gang tenkt på hva som kunne skjedd om du gikk til venstre i stedet for høyre, om du takket ja i stedet for nei, eller om du hadde gjort det motsatte av hva fornuften fortalte deg?

Uvanlige situasjoner

Karakterene i Gift tar ofte valg som andre vanligvis ville skydd. Dette fører dem opp i situasjoner som vi andre ikke havner i, på jakt etter spenning eller en gevinst, men som også har en bakside og andre uante konsekvenser. Valget medfører ofte en russisk rulett med egen og andres fremtid.

Ufarlig krimbok

Gift rommer 27 lettleste krimnoveller hvor overdreven bruk av vold og blod er utelatt. Her er det den finurlige vendingen på slutten som fungerer som «payback». Derfor er den også passende for tenåringer og litt store barn å lese.
Det er en god variasjon i fortellingene, som omhandler ulike mennesker i ulike typer samfunn. De fleste fortellingene later til å være plassert i moderne tid, og de fleste later til å være nordmenn. Her slutter likheten.

Overrasker

Språket er tidløst og ukomplisert, de maleriske skildringene er få, og handlingene står i sentrum. Dette medfører en god fremdrift, noe som er viktig i noveller hvor poenget må komme frem i løpet av 10 sider. Her er lite sjokk- og wow-effekt, men avslutningene overrasker tilstrekkelig til at det blir spennende å lese. Om du ikke tåler gørr og skrekk, er dette en trygg og behagelig bok å lese, selv om du er alene på natta i påskefjellet. Novelleformatet er ideelt dersom du synes det er slitsomt å måtte legge fra deg boka ofte, og huske en rekke navn og hendelser. Det største problemet med Gift er at den er litt kjapp å pløye gjennom, dersom du har tenkt å lese mye i ferien.

Kjøp den i dag, hos din lokale bokhandler.

Back To Top